Viies medal! Eesti epeenaiskond võitis EMil pronksmedali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti epeenaiskond (Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk) võitis Serbias Novi Sadis peetavatel Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali. Pronksimatšis alistati Ukraina naiskond 42:37. Eestile oli see EMilt viies medal, sest individuaalturniiril tõid Katrina Lehis, Kuusk ja Beljajeva Eestile kolmikvõidu, meestest sai hõbemedali Nikolai Novosjolov. Finaalis alistas Prantsusmaa 42:41 Poola.

Teise asetusega Eesti naiskond alistas 16 parema hulgas Suurbritannia naised 45:26. Veerandfinaalis said eestlannad lisaajal 24:23 jagu Rumeeniast, kellele eelmisel aastal Euroopa meistrivõistlustel pronksimatšis 38:45 kaotati.

Poolfinaalis mindi vastamisi valitseva Euroopa meistri Prantsusmaaga, kes alistas veerandfinaalis Itaalia 45:35.

Eestlannad jäid juba teises vahetuses 7:10 kaotusseisu ning pärast Kuuse vahetust oli seis juba kuuetorkeline. Tema asemel vehklema tulnud Kirpu vähendas vahet viiendas vahetuses kahele torkele, kuid vahe kärises Embrichi-Marie Florence Candassamy minimatšis jälle suuremaks (24:28). 

Enne ankrunaise Embrichi vahetust oli seis 32:37, kuid matši ei suutnud Auriane Mallo vastu päästa temagi. 

Mullu tunnistasid eestlannad samuti poolfinaalis prantslannade 45:35 paremust.

Pronksimatšis kohtus Eesti Ukraina naiskonnaga, kes alistas veerandfinaalis lisaajal maailma esinaiskonna Venemaa 43:42. Eesti asus tasavägist matši juhtima kuuendas vahetuses, kui Beljajeva tegi Ksenija Panteljejeva vastu 3:1 spurdi ning viis Eesti 11:9 ette. Kristina Kuusk suurendas vahet veelgi ning edasi oli eestlannade võidukäik. Kuigi viimases minimatšis jõudis Ukraina veel kahe torke kaugusele, suutis ankrunaine Embrich väga hästi kaitsta, ka ise edukalt rünnata ning Eesti võitis 42:37. 

Eelmisel aastal Gruusias Tbilisis peetud Euroopa meistrivõistlustel leppis samas koosseisus vehelnud naiskond neljanda kohaga, kuid kuu hiljem tuldi maailmameistriks. Tänavune hooaeg on toonud vaid ühe poodiumikoha, kui Suzhous peetud MK-etapil saadi kolmas koht. Kõige kehvem tulemus (10. koht) saadi aga pelgalt kuu aega tagasi Dubai MK-etapilt. 

Postimees ja Kanal 12 näitavad otsepildis finaali. Otseülekanne algab kell 18.55. 

Finaal järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles