Blogi ja galerii: väravavahi prohmaka ära kasutanud Suarez viis Uruguay alagrupist edasi (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uruguay jalgpallikoondis alistas maailmameistrivõistluste A-alagrupi teises mängudevoorus Saudi Araabia 1:0 ja kindlustas koha kaheksandikfinaalis. Saudi Araabia minetas võimalused alagrupist edasi pääseda.

Uruguay ründaja Luis Suarez jõudis koondisekarjääri 100. mänguni ja tähistas seda väravaga, kui realiseeris esimese poolaja keskpaigas Uruguay nurgalöögi. Carlos Sanchez tsenderdas nurgalöögist mänguvahendi Saudi Araabia karistusalasse, kus väravavaht Mohammed Al Owais eksis väravast väljatulekuga ning Suarez suunas palli tühja väravasse.

Rohkem polnud vajagi, sest Saudi Araabial ei tekkinud kogu mängu jooksul ühtegi sajaprotsendilist väravavõimalust ja Uruguay teist väravat näljaselt jahtima ei asunud. Edinson Cavani raiskas mängu lõpus hea võimaluse, kuid üldplaanis teenis Uruguay väga veenva võidu.

See tähendab, et A-alagrupi teise mängudevooru järel on Venemaa ja Uruguay kogunud võrdselt kuus punkti ja pääsenud 16 parema hulka. Omavaheline lahing, mis peetakse järgmisel esmaspäeval, selgitab, kes võidab alagrupi ja kes jääb teiseks. Kusjuures viik sobib Venemaale. Saudi Araabia ja Egiptus mängivad au ja alagrupi kolmanda koha peale.

Tagasi üles