Blogi ja galerii: umbkaitsega Iraan andis lahingu, ent Costa päästis Hispaaniale võidu (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste seitsmenda mängudepäeva viimases lahingus sai Hispaania B-alagrupi teises voorus 1:0 jagu Iraanist.

Hispaania domineeris esimest poolaega, kuid Iraan pani umbkaitsega hispaanlased keerulisse olukorda. Häid võimalusi Hispaanial nappis ja puhkepausile mindi väravateta viigiseisul.

Teise poolaja alguses, 54. minutil sai Hispaania oma tahtmise, kui Diego Costa sai Iraani karistusalasse söödu, kus duellis Ramin Rezaeianiga põrkas pall hispaanlase põlvest väravasse. Järgmisel rünnakul jõudsid sihile ka iraanlased, kuid peakohtunik otsustas ääre- ja videkohtunike abiga, et tabamus sündis suluseisust.

Järelejäänud ajaga suutis Iraan paar korda Hispaania väravat ohustada, kuid mida mäng rohkem lõpuvile suunas liikus, seda vähem Aasia meeskonnal jõudu jätkus.

Hispaanlaste triumf ja kolm punkti tähendavad seda, et B-alagrupis jagavad esikohta nelja punktiga Euroopa meeskonnad Hispaania ja Portugal (mõlemal väravate vahe 4:3 ja omavaheline mäng 3:3). Iraan püsib kolme silmaga kolmandal ja Maroko nulliga viimasel kohal. Alagrupi viimases voorus kohtuvad omavahel Portugal - Iraan ja Hispaania - Maroko.

Tagasi üles