Rassistiks tembeldatud Briti ärimagnaat: Senegali mängijad on nagu rannakaubitsejad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senegali jalgpallikoondise fännid.
Senegali jalgpallikoondise fännid. Foto: Marco Iacobucci / IPA / PA Images / Scanpix

Briti ärimagnaat lord Alan Sugar peab tõrjuma süüdistusi rassismis, sest võrdles Senegali jalgpallikoondist rannakaubitsejatega.

«Mõned neist sellidest on mulle Marbella rannast tuttavad. Töökad ja kavalad sellid,» kirjutas Sugar Twitteris, ent kustutas hiljem postituse ja vabandas. Teksti kõrval oli foto MMi avamängus Poola alistanud Senegali meeskonnast ning päikeseprillidest ja käekottidest.

«Minu katse nalja teha ebaõnnestus,» sõnas Sugar. «Ma ei tahtnud kedagi solvata, tegu oli valearvestusega. Seetõttu kustutasin ka postituse ja vabandan siiralt,» selgitas BBC telesarjast «Õpipoiss» tuntud miljardär.

Veel enne seda oli ta aga jõudnud kriitikutele vastates märkida, et tema «naljakast postitusest» olid «mõned inimesed» valesti aru saanud ja solvunud. «Tõtt-öelda ma ei saa aru, miks, minu arust on see naljakas. Aga kui nõuate, kustutan selle ära.»

Heategevuslik haridusühing Show Racism the Red Card («Näita rassismile punast kaarti») märkis, et tegu on «laisa, stereotüüpse ja üleoleva suhtumisega, mis kuulub minevikku. MM tähistab eri kultuuride kokkupuutepunkti, kuid lord Sugari sobimatud ja rumalad kommentaarid räägivad selle turniiri vaimule vastu. Oleks parem olnud, kui ta oleks need enda teada jätnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles