Kotsar enne maavõistlust Soomega: oleks tore olnud Markkaneni katta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis pidas koos treeningu enne maavõistluseid Soomega. Oma mõtteid enne kohtumist jagas debütant Maik-Kalev Kotsar.

Kotsar oli enne debüüti koondise õhkkonnaga rahul ja ootab juba väga, et saaks Soome koondisega mängima asuda. Lühidalt rääkis Kotsar ära oma  seosed kõigi teiste koondislastega ja viskas veidike nalja. 

Oma tugevusi mängijana noor mängumees nimetada ei osanud, aga oli kindel, milles ta pigem nõrk on: «Perimeetril mäng peab natuke paremaks minema. Tahaks rohkem mängida nelja-positsioonil.» Hetkel peab mees mängima koondises siiski tsentri positsioonil, mille vastu debütandil samuti midagi ei ole.

Koondisega liitus ka teine Ameerikast tulnud eesti noormees, Rauno Nurger, keda Kotsar hästi teab ja ka veidi teda mängimas näinud on: «Niipalju kui USA-s ülekandeid on, olen ma ikka teleka ette istunud ja vaadanud neid mänge. Muudmoodi nende mängudega kursis pole.»

Otseselt ei oska Kotsar esimeselt mängult midagi oodata, aga ütleb et koondis on professionaalne ja kõik mehed pingutavad korralikult, nii et meeskonna üldise tegutsemisega jäi koondise debütant rahule. 


Ainuke asi, mis Kotsarile seoses tulevaste mängudega kurbust valmistab, oli Soome suurima staari Lauri Markkaneni puudumine esimesest mängust. «Oleks väga tore olnud Markkaneni katta,» naljatles Kotsar. 

Esimene mäng Eesti ja Soome koondiste vahel toimub homme, 21. juunil algusega 19.00 Saku Suurhallis. Korduskohtumine toimub 25. juunil Soomes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles