Iraan lubas naised üle 39 aasta jalgpallistaadionile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani naisfännid
Iraani naisfännid Foto: ROMAN KRUCHININ / AFP

Iraani naised ei ole saanud jalgpallistaadionile juba aastast 1979, aga selle Mmiga tehti läbimurre ka selles valdkonnas ning esimest korda 39 aasta jooksul anti naistele võimalus viibida jalgpallistaadionil.

Azadi staadionil toimus täna üritus, kus kõik inimesed said koguneda koos kaasa elama Iraani koondise mängule Hispaania vastu. Mängu kanti üle suurtele ekraanidele. Üritusele müüdi 10 000 piletit, teiste seas ostsid pileteid ka naised.

Kuigi politsei üritas staadionile tungivaid naisi takistada, hakkasid inimesed politseile vastu ning nõudsid kõikide pileti soetanute sisse laskmist. Sotsiaalmeedia abiga jõudis antud olukord kogu maailmani.

Sotsiaalmeedia vahendusel hakati nõudma, et Iraani naistele võimaldataks staadionile sissepääs. Siseminister võttis ohjad oma kätte ning otsustas, et üritus peab toimuma, mille peale avati staadionile sissepääsud ja Iraani jalgpalliajalugu oligi tehtud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles