FIFA: oleme kohtunikega seni ääretult rahul

Ott Järvela, Moskva
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani jalgpallikoondise peatreener Carlos Queiroz rääkimas pärast 0:1 kaotust Hispaaniale mängu kohtunikega.
Iraani jalgpallikoondise peatreener Carlos Queiroz rääkimas pärast 0:1 kaotust Hispaaniale mängu kohtunikega. Foto: John Sibley / REUTERS

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) teatas, et korraldab pärast alagrupiturniiri lõppu pressikonverentsi, et selgitada videokohtunike (VAR) töö nüansse ning avaldada statistilised andmed süsteemi senise toimimise kohta.

Pressikonverentsi välja kuulutavas teates rõhutas FIFA, et on kohtunike senise tööga MM-finaalturniiril väga rahul. «FIFA on kohtunike töö senise tasemega ääretult rahul, nagu ka VARi eduka juurutamisega, mis on üldjoontes jalgpallikogukonna poolt positiivselt vastu võetud ja hinnatud,» sõnas FIFA.

VARi abil on senise MMi käigus määratud kolm penaltit. Lisaks on VAR kinnitanud mitu piiripealset otsust, näiteks eilses Hispaania – Iraan mängus uruguailasest abikohtuniku fikseeritud suluseisu enne Iraani tabamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles