Blogi ja galerii: Prantsusmaa alistas Mbappe väravast Peruu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste kaheksanda mängudepäeva keskses mängus kohtusid C-alagruppi kuuluvad Prantsusmaa ja Peruu. 34. minutil jõudsid prantslased sihile, kui Kylian Mbappe lõi palli paari meetri pealt tühja väravasse. Antud värav tagas prantslastele 1:0 võidu ning pääsme kaheksandikfinaali.

Peruu alustas mängu Pransusmaa vastu hea hooga ning esimesed kümme minutit olid prantslased tõeliselt hädas. Siis sai aga Pransusmaa koondis mängu paremini toimima ning keskväljamootor Paul Pogba hakkas jagama oivalisi sööte Peruu kaitseliini taha. 

34. minutil jõudis Pransusmaa lõpuks sihile, kui Peruu kaitsja jalgadest põrke saanud pall kukkus otse Kylian Mbappe ette ja pranstslane selle ilma probleemideta paari meetri pealt tühja väravasse lükkas. Prantslastele sellest väravast piisas, et jõuda MMi kaheksandikfinaalidesse. 

Nii kulgeski teine poolaeg pigem Peruu surve all. Guerrerol oli mitmeid võimalusi ning Pedro Aquino tabas korra kauglöögist ka Prantsusmaa värava posti, kuid hullema hoidis ära prantslaste väravavaht Hugo Lloris. Mäng lõppeski prantslaste 1:0 võiduga, mis tähendab seda, et Prantsusmaa pääses edasi kaheksandikfinaali. Peruul enam võimalusi alagrupist edasi pääseda ei ole.
 

Enne mängu:

Prantsusmaa alustas alagrupiturniiri raske 2:1 võiduga Austraalia üle, kui otsustav tabamus (Austraalia omavärav) sündis kümmekond minutit enne lõpuvilet. Antoine Griezmann viis Prantsusmaa 58. minutil videokohtunike abiga määratud penaltist juhtima, kuid Mile Jedinak vastas neli minutit hiljem samuti 11 meetri karistuslöögist.

Kindlasti polnud Prantsusmaa tegutsemine vastase kolmandikul selline, mida peatreener Didier Deschamps enne turniiri algust soovis. Parandamisruumi jagub! Siinkohal saab paralleele tõmmata Lõuna-Ameerika meeskondade Argentina ja Uruguay ning valitseva maailmameistri Saksamaa kohal, kes samuti avamängus üsna mannetult mängisid.

Peruu sai avamängus valusa 0:1 kaotuse Taani käest, sest avapoolajal raiskasid peruulased penalti, kui Christian Cueva avapoolaja esimesel üleminutil palli üle värava lõi. Teise poolaja ainsa värava eest hoolitses Taani mängija Yussuf Poulsen.

See tähendab, et avamängus nullile jäänud Peruu seisab silmitsi võimatuna näiva ülesandega ehk anda väärikas lahing Prantsusmaale. Lihtsalt lahingust aga ilmselt ei piisa, et alagrupist edasi pääseda. Vaja on punkte!

Peruu koondise peatreener Ricardo Gareca enne mängu: «Peame jääma enda mängustiilile truuks ja uskuma, et suudame hammustada igat meeskonda. Me ei lase Prantsusmaal end välja suruda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles