Blogi ja galerii: Horvaatia purustas kindlalt Argentiina koondise, Messi krahhi äärel (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste kaheksanda mängudepäeva lõpetas D-alagrupi teise vooru maiuspala Argentina ja Horvaatia vahel. Horvaatia koondis võitis Argentiinat kindlalt 3:0, horvaatide väravate autoriteks olid Ante Rebic, Luka Modric ja ivan Rakitic.

 Peale 1:1 viiki Islandiga oli Argentiina koondisel vaja täna kindlasti alistada Horvaatia koondis. Horvaatia tuli mängule aga enesekindlalt, kuna esimeses kohtumises oli alistatud 2:0 Nigeeria. 

Esimene poolaeg kulges küllaltki võrdselt, mõlematel meeskondadel olid omad võimalused, aga sihile kumbki ei jõudnud. Poolaja lõpus olid Argentiina ründajad Lionel Messi ja Sergio Agüero täiesti varjul, tehes kahepeale kokku vaid 27 pallipuudet. 

Teine poolaeg algas pigem Horvaatia survega. 53. minutil eksis väga rängalt Argentiina väravavaht Willy Caballero, kes tõstis palli kergelt horvaadi Ante Rebici jala peale, kes otse õhust palli tühja väravasse tulistas, tehes seisuks 1:0. 

Kuigi Argentiina koondis üritas sellest hetkest peale mängu oma kätesse saada, siis horvaadid pidasin üritustele hästi vastu ning skoorisid ise 80. minutil uuesti. Luka Modric lõi kauglöögi osavalt posti äärde ning Horvaatia asus kohtumist 2:0 juhtima. Lõppskoori vormistas Ivan Rakitic, kes lükkas hea söödu järel palli praktiliselt tühja väravasse. Nii oli Horvaatia võitnud Argentiinat 3:0. 

See täendab seda, et Horvaatia on alagrupist juba kindlalt edasi pääsenud, aga Argentiinat ja Messit ähvardab olukord, kus nad ei pruugi isegi alagrupist edasi saada.

Enne mängu:

Argentina mängis alagrupiturniiri esimeses voorus Islandiga 1:1 viiki. Seejuures jättis argentiinlane Lionel Messi realiseerimata 11 meetri karistuslöögi. Horvaatia sai aga üsna veenvalt 2:0 jagu grupi autsaiderist Nigeeriast ja asus kolme punktiga gruppi juhtima.

Argentina legend, 1986. aasta maailmameister Diego Maradona andis mõista, et kaasmaalased tegutsesid Islandiga mänguks valmistudes lohakalt. «See on häbi, et Argentina ei mõelnud sellele, et Islandi mängijad on meetri ja 90 sentimeetri pikkused…» sõnas Maradona. Nüüd tulevad aga vastu tehnilised horvaadid…

Argentinal ja Messil on selg tugevalt vastu seina surutud, sest juhul kui jäädakse Horvaatiale alla ja Island võidab homme Nigeeriat, siis seis grupis on nende jaoks äärmiselt intrigeeriv. See tähendab, et argentiinlased vajavad hädasti viiki, aga ka viigi puhul jääb kõik nende enda kätesse, sest viimases voorus minnakse vastamisi Nigeeriaga.

Horvaatia peatreener  Zlatko Dali rääkis enne kohtumist järgmiselt: «Mäng Argentinaga on meile maailmameistrivõistlustel kõige lihtsam, sest meil on kolm punkti ja mängime suure meeskonna vastu. Meil pole selles mängus midagi kaotada. Ütlen oma mängijatele enne mängu, et nad seda lahingut naudiksid.»

Argentina hoiab maailma edetabelis valitseva maailmameistri Saksamaa, Brasiilia, Belgia ja Portugali järel viiendat kohta. Horvaatia paikneb 20. positsioonil. Argentina ja Horvaatia on varem omavahel kohtunud neli korda: kaks kohtumist on võitnud argentiinlased, ühe horvaadid ja üks on lõppenud viigiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles