Vehklejate peatreener: meie jaoks on iga medal kulda väärt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaaberma jälgimas naiskonna tegutsemist
Kaido Kaaberma jälgimas naiskonna tegutsemist Foto: FIE / AUGUSTO BIZZI

Eesti epeenaised naised vahetasid mulluse EMi neljanda koha tänavu pronksmedalite vastu, kui alistasid kolmanda koha matšis Ukraina 42:37. Koondise peatreener Kaido Kaaberma on naiste saavutusega väga rahul. «Vahet pole, kas kuld-, hõbe- või pronksmedal. Meie jaoks on iga medal kulda väärt,» ütles ta.

Koosseisus Julia Beljajeva, Irina Embrich, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk vehelnud Eesti kaotas poolfinaalis tiitlikaitsjale Prantsusmaale, kellele jäädi mullu alla täpselt samas faasis. «Prantslased tegid paremini kui meie. Paar-kolm faasi läheb valele poole ja ongi matši saatus otsustatud,» ütles Kaaberma.

Pronksimatš Ukrainaga algas Eesti jaoks tasavägiselt, kuid üsna pea saadi sisse väikene edu. «Pronksimatš oli alguses väga tasavägine, siis saime natukene ette, aga nad hakkasid järele tõmbama. Viimased paar matši olid väga pingelised, ukrainlannad panid väga kõva pressingu peale. Tüdrukud tegid natukene lollusi ka, nii Julia kui Irina, aga Irina tõi oma kogemustega asja ikkagi koju,» kirjeldas Kaaberma medali toonud matši oma silme läbi.

Järgmisena ootab Eesti epeenaisi ees juulikuus Hiinas toimuv MM. Viimastel päevadel on meedias hoogsalt tuure kogunud intriig naiskonna koosseisu üle. Täpselt puudutab see individuaalvõistlusel EM-kulla võitnud, kuid MM-koosseisu mittekuuluvat Katrina Lehist.

Viimase informatsiooni kohaselt pole MM-koosseis aga lõplikult ikkagi paigas ning tuleval nädalal kogunev vehklemisliidu juhatus võib veel Lehise koosseisu nimetada. «Pärast igat võistlust on uus olukord, praegu ei oska seda kommenteerida. Keskendusime seni võistkonnavõistluseks ja nüüd on see läbi. Eks me vaatame, mis edasi saab,» kommenteeris Kaaberma uudset, kuid keerulist situatsiooni.

Küsimusele, kas Lehist puudutavad küsimused on ka koondises pingeid tekitanud, vastas Kaaberma: «Tundub, et ajakirjanduses on pinged suuremad. Käib mingisugune möll. Selle asemel, et rõõmustada, tõmmatakse intriigi üles. See ei ole ilus.»

Serbias toimunud EM oli Eesti naistele üliedukas, sest kõik koondises olnud viis naist võitsid vähemalt ühe medali. «Loomulikult oskasin seda ette näha,» sõnas peatreener. «Kõik viis tüdrukut on võimelised medalit võitma. Nad on kõik MK-etappidel poodiumil olnud, miks nad ei võiks EMil seda teha?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles