Venemaa olümpia päästnud suusastaarid rassivad Tehvandil

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Bolšunov (vasakul) ja Deniss Spitsov nimetavad Otepääd oma suviseks teiseks koduks. FOTO: Margus Ansu
Aleksandr Bolšunov (vasakul) ja Deniss Spitsov nimetavad Otepääd oma suviseks teiseks koduks. FOTO: Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Kes enne Pyeongchangi olümpiat julgenuks kuulutada, et noored Venemaa suusatajad Aleksandr Bolšunov ja Deniss Spitsov viivad kahe peale koju seitse medalit, võinuks kohe hullusärgi selga panna. Ent just nii läks ning 21-aastased kamraadid ristiti dopinguskandaalist räsitud idanaabrite juures päästeingliteks.

Neil nädalail harjutavad olümpiakangelased Otepääl. Ehkki suures suusatamises on mõlemad verivärsked näod, on Tehvandi keskus neile väga tuttavaks saanud – kumbki on Lõuna-Eestis suvist põhja ladunud juba viis aastat.

«Ma ei liialda, kui ütlen: paremat suvist harjutuskohta mina ei tea. Siin on absoluutselt kõik olemas. Tingimused, abivalmis inimesed… Kõik. Otepääle tulles tead iga kord, et ees oskab raske töö, ometi tahad alati tulla. Kasvõi 15 järgmist aastat,» kiidab Bolšunov.

«Niskanen oli tugev, aga mina tugevam.»

Bolšunov ja Spitsov võitsid veebruaris Lõuna-Koreas üheskoos hõbeda paarissprindis ja teatesõidus, Bolšunov lisas hõbeda 50 km maratonis ja pronksi individuaalses sprindis, Spitsov pronksi 15 km uisutehnikas sõidus. Ehk Bolšunovile neli ja Spitsovile kolm medalit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles