Vutihipsterite salakoobas Trehgornaja manufaktuuris (1)

Ott Järvela, Moskva
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Hernandezi (Mehhiko) ja Luis Suarezi (Uruguai) pildid Copa 90 klubimaja seintel.
Javier Hernandezi (Mehhiko) ja Luis Suarezi (Uruguai) pildid Copa 90 klubimaja seintel. Foto: Ott Järvela

Enamik Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) ametnikest, kes Venemaal toimuval MMil tööl, on rakkes Moskvas. Nende ööbimiskohaks ehk FIFA hotelliks on pompöössne Radisson Royal Hotel. Viie tärni, aga oluliselt suurema arvu tornidega. Korrustest rääkimata.

See on üks neid maju, mille kohta Moskva taksojuhid seletavad, et see on stalinski. Nimelt on tegu ühega seitsmest sarnase välimusega kõrghoonest, mille Nõukogude Liidu diktaator Jossif Stalin Moskvasse püstitada lasi. Kui FIFA bossid sellest kurja ajaloo, aga hetkel luksusliku sisuga maja akendest mõnel õhtul üle Moskva jõe kiikavad, näevad nad Valgest Majast ehk Venemaa valitsuse koduks olevast hoonest paarsada meetrit vasakul poole ühte halli looriga kaetud pikka ja kõrget seina.

Sellest on lihtne pilguga ruttu üle minna. Aga kui FIFA ametnikud tõesti armastavad jalgpalli üle kõige, siis läheksid nad põnevusest põlema, kui teaksid, mis tolle halli loori taga peitub. Nimelt asub seal üks gruuvimaid kohti, kus Moskvas võimalik MM-finaalturniiri mängudele kaasa elada.

«Me soovime rääkida jalgpallist laiemalt, mistõttu olemegi ühendanud MMi mängude vaatamise dokfilmide linastuste, kunsti- ja fotonäituste ning vestlusõhtutega,» sõnab salapärase vutipesa, nimeks Copa 90 Clubhouse, perenaine Soraya Rowley.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles