Blogi ja galerii: Nigeeria alistas Islandi ning tegi Messile kingituse (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Argentina ja Messi võivad veidi kergemalt hingata, sest Nigeeria alistas D-alagrupi teises mängus 2:0 Islandi.

Nigeeria mõlemad väravad lõi 25-aastane Ahmed Musa, kes oli täpne 49. ja 75. minutil. Musa oli lähedal ka kolmandale väravale, kuid tema pealelöök lendas latti.

Islandil oli hea võimalus mängu tagasi tulla kohtumise 83. minutil, kuid Gylfi Sigurdsson lõi VARi abil määratud penalti üle värava. See oli tänavuse MMi 12. penalti ning kolmas eksimus.

Enne viimast vooru on D-alagrupis seis järgmine: 1. Horvaatia (6 punkti), 2. Nigeeria (3), 3. Island (1), 4. Argentina (1). Alagrupi viimases mänguvoorus lähevad vastamisi Nigeeria ja Argentina ning Horvaatia ja Island.

Et alagrupist edasi saada, vajavad Island ja Argentina viimasest voorust kindlasti võitu. Võrdsete punktide puhul arvestatakse esimesena üldist väravate suhet, mis on Islandil praegu -2 ning Argentinal -3.

ENNE KOHTUMIST:

Viimane meeskond, kes suutis oma MM-debüüdil esimeses kahes mängus kaotust vältida, oli 2002. aastal Senegal. Neli aastat varem oli sama suutnud Horvaatia. Kas täna suudab sama ka Island, kes viigistas avakohtumises 1:1 Argentinaga? 

Nigeeria ja Island on varem omavahel kohtunud korra, kuid ükski täna platsile jooksev mängija seda matši ei mäleta. Aasta oli siis 1981 ja Reykjavikis peetud maavõistluses said võõrustajad korraliku 3:0 võidu.

Nigeeria sel MMil:
Mängud: 0:2 Horvaatia
Väravalööjad: puuduvad
Kollased kaardid: 1 – William Troost-Ekong

Island sel MMil:
Mängud: 1:1 Argentina
Väravalööjad: 1 – Alfred Finnbogason
Kollased kaardid: puuduvad

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles