Blogi ja galerii: Brasiilia meeletu surve päädis dramaatilise üleminutite võiduga (6)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel teenis Brasiilia esimese võidu, kui alistas Philippe Coutinho 91. ja Neymari 97. minutite väravatest 2:0 Costa Rica.

Kogu mängu domineerinud Brasiilia jõudis sihile alles mängu lõppfaasis. Teist mängu järjest osutus Brasiilia päästjaks Coutinho, kes lõi tänavusel MM-finaalturniiril oma teise värava. Mängu viimasel rünnakul õnnestus terve kohtumise hästi pildis olnud Neymaril samuti värav kirja saada.

Brasiilia tegi matši jooksul kokku 23 pealelööki, Costa Rica sooritas pealelööke vaid neli. Kui brasiillaste löökidest lendasid rammide vahele üheksa, siis Costa Rica mehed ei teinud mitte ühtegi täpset lööki.

Tänases kohtumises läks vaja ka VARi abi. Nimelt määras väljakukohtunik Neymari mahatõmbamise eest esialgu Brasiiliale penalti, kuid pärast videokorduse ülevaatamist otsustas ta selle õigustatult tühistada.

Enne tänaõhtust Serbia-Šveits kohtumist on alagrupiseis järgmine: 1. Brasiilia (4 punkti), 2. Serbia (3), 3. Šveits (1), 4. Costa Rica (0).

ENNE MÄNGU:

Avavoorus leppis Brasiilia Šveitsiga 1:1 viiki, Costa Rica kaotas 0:1 Serbiale.

Ajalugu viiki ei ennusta: varasemast kümnest omavahelisest kohtumisest on alati kumbki meeskond võidukana väljunud. Kostariika on seda suutnud vaid korra – aastal 1960. Ülejäänud üheksa mängu on kuulunud Brasiiliale. Kõige värskem kohtumine pärineb 2015. aasta USAs peetud maavõistlusest, kus brasiillased võitsid Hulki väravast 1:0. Brasiilia superstaarid nagu Neymar ja Philippe Coutinho alustasid selles mängus varumeestepingilt.

Neymari seisund on jätkuvalt aga küsimärgi all. Ründaja tegi täiesti süütus olukorras hüppeliigesele liiga ning pidi kohe ka treeningu katkestama. Brasiilia koondise peatreeneri Tito sõnul on olukord aga kontrolli all ning brasiillane peaks täna platsile jooksma. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles