Blogi ja galerii: Shaqiri 90. minuti värav tagas Šveitsile haaravas kohtumises Serbia üle võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste E-alagrupis alistas Šveits 2:1 Serbia.

Serbia asus kohtumist juba viiendal minutil juhtima, kui peaga oli täpne Aleksandar Mitrovic. Pärast väravat saavutas Šveits mängu üle kontrolli, kuid avapoolaja ohtlikumad momendid tekkisid siiski Serbial.

Teist poolaega domineeris aga Šveits ning 52. minutil jõuti ka sihile, kui Granit Xhaka pommlöök lendas Vladimir Stojkovici selja taha. Võidu tagas Šveitsile Xherdan Shaqiri, kes lahendas 90. minutil eeskujulikult ära üks-üks olukorra.

E-alagrupis on pärast kahte mänguvooru seis järgmine: 1. Brasiilia (4 punkti), 2. Šveits (4), 3. Serbia (3), 4. Costa Rica (0). Viimases mänguvoorus lähevad vastamisi Serbia ja Brasiilia ning Šveits ja Costa Rica.

ENNE KOHTUMIST:

Serbia alustas MMi 1:0 võiduga Costa Rica üle, Šveits viigistas suurfavoriit Brasiilia endaga. Omavahel pole Šveits ja Serbia kunagi kohtunud. Küll aga on läbi ajaloo korduvalt madistatud selle eelkäija ehk Jugoslaaviaga – 13 mängust on Šveits võitnud kaks, viigistanud viis ja kaotanud kuus.

Juhtub Serbia tänase kohtumise võitma, on edasipääs kindlustatud. Ent Šveits on oma viimasest 23 mängust kaotanud vaid ühe – otsustava MM-valikmängu Portugalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles