Statistikapomm: Saksamaad šokeerinud Mehhiko loodab läbi pureda ka pehmema pähkli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Mehhiko rahvusmeeskonna jaoks sai MM ideaalse alguse, kui väravavaht Guillermo Ochoa hiilgava mängu toel ja Hirving Lozano värava läbi häbistati valitsevat maailmameistrit Saksamaad. Pilet kaheksandikfinaalis loodetakse sama hästi kui kindlustada Lõuna-Korea vastu, kes on ajalooliselt olnud MM-matšides aeglased alustajad.

Mehhiko peatreener Juan Carlos Osorio on ametis olnud 49 matši jagu. Neis kohtumises on Mehhiko kasutanud 49 erinevat algrivistust.

Rafael Marquezist sai 39 ja 124 päeva vanusena vanuselt neljas väljakumängija, kes MMidel väljakul käinud. Et mees kerkiks poodiumile ehk mööda inglasest Stanley Matthewsist, peab Mehhiko välja jõudma vähemalt poolfinaalidesse. Roger Milla (42 aastat ja 39 päeva) ja Angel Labruna (39 aastat ja 260 päeva) alistamiseks peaks Marquez mängima ka nelja aasta pärast Katari MMil.

Kui igihaljas Marquez sellega hakkama saaks, kerkiks ta ka MMide absoluutseks rekordimeheks. Praeguse seisuga jagab ta viie osaletud MMiga rekordit teise mehhiklase Antonio Carbajali, kes mängis MMidel aastatel 1950-1966, ning legendaarse sakslase Lothar Matthäusiga (1982-1998).

Kui Hirving Lozano saab täpse löögi teele saata, siis väravavahil tema takistamiseks šanssi ei ole. Valiksarjas läksid viis tema lööki raamide vahele ja neist suisa neli lõpetasid ka võrgus. MMil lendas väravasse mehe esimene täpne pealelöök.

Saksamaa ja Mehhiko sepistasid kahe peale üheksa väravaraamidesse läinud pealelööki, mis on MMide suurim tulemus pärast 2006. aastat, mil Togo ja Prantsusmaa said samuti hakkama üheksa löögiga.

Ochoa üheksa tõrjet Saksamaa vastu on Mehhiko koondise väravavahtide MM-ajaloo kibedaim tööpäev.

Mehhiko suutis viimati MMil võita kaks mängu järjepanu 2002. aastal, kui alagrupis alistati Horvaatia ja Ecuador.

Lõuna-Korea on oma viimasest kümnest mängust MMil võitnud vaid ühe – 2010 avamängus 2:0 Kreekaga. Kolme viigi kõrvale saadi Rootsi vastu kuues kaotus.

Eestlased peaksid teadma, kuidas selle algul käima saamisega lood on … Lõuna-Korea viimasest 13 MM-väravast 12 on sündinud teisel poolajal.

Kas esimesel poolajal lüüakse värav? Või hoopis teisel? Vaata tõenäosusi siit!

12 13st on ühtlasi ka statistika, kui mitmes mängus on Lõuna-Korea endale lasknud viimasel ajal värava lüüa. Värav pole puutumatuna püsinud juba seitse mängu järjest.

Esimest korda Lõuna-Korea MM-ajaloos ei suudetud Rootsi vastu isegi mitte ühtegi pealelööki raamide vahele sokutada.

Mehhiko ja Lõuna-Korea on varasemalt kohtunud 11 mängus. Korealased on võitnud neli, mehhiklased kuus matši. Ainus MM-kohtumine pärineb 1998. Aasta alagrupiturniirilt, kui Mehhiko oli vaatamata kaotusseisu jäämisele lõpuks 3:1 parem.

Lõuna-Korea sel MMil:

Mängud: 0:1 Rootsi

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 – Kim Shin Wook, Hwang Hee Chan

Mehhiko sel MMil:

Mängud: 1:0 Saksamaa

Väravalööjad:  1- Hirving Lozano

Kollased kaardid: 1 – Hector Herrera, Hector Moreno

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles