Statistikapomm: võit Tuneesia üle tõstis Inglismaa lootused taas ebareaalseteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Inglismaa võidab MMi! Kui enne avamängu Tuneesiaga sai seda öeldud iroonitsedes, siis pärast 2:1 võitu on märgatav osa saareriigist tõesti hakanud uskuma, et see on võimalik. Kui õige kondiproov saab olema viimase vooru kohtumine Belgiaga, siis tänases kohtumises MM-debütant Panamaga lasub inglastel kohustus kindlustada pilet 16 parema sekka.

Inglastel ei ole MMidel (või üldse suurturniiridel) teatavasti palju õnne olnud. Nõnda sai Harry Kane’ist esimene ühes mängus kaks väravat löönud inglane pärast Gary Linekeri aastal 1990. Sealjuures Lineker vajas selleks saavutuseks 105. mänguminutit, kui Kamerun alistus lisaajal 3:2. Järgnes poolfinaal Lääne-Saksamaaga, mille Inglismaa mõistagi penaltitega kaotas.

Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate ei usalda pimesi vana kaardiväge, nagu mitmed varasemad Inglismaa peatreenerid ja näitab, et ka noored võivad kogenud kolleegidele toetudes tegusid teha. Avamängus oli inglaste algrivistuse keskmine vanus 26 aastat ja 16 päeva – nii noor Inglismaa polnud MMi alustanud alates 2002. aastast.

Juba üheksandat MMi jutti alustas Inglismaa turniiri algrivistusega, millesarnast polnud varem mitte kunagi üheski maavõistluses kasutatud.

Inglaste 11 alustaja peale oli kokku väljakul 248 koondisemängu jagu kogemusi. Viimati nägi nii vähese kogemusega koondist Inglismaa särgis suurturniiril väljakule jooksmas aastal 1962 otsustavas alagrupimängus Bulgaaria vastu. Toona jäigi kogemustest väheks, sest kohtumine lõppes 0:0 viigiga, aga inglased pääsesid siiski imenapilt edasi.

Harry Kane lõi kaks aastat tagasi EMil väravale 13 korda, aga ei suutnud väravatearvet avada. MMil sai ta (tema kätte usaldatud kaptenipaela toel) jala paukuma teisel pealelöögil.

Kane’i kontol on alles 25 koondisemängu, aga ta on selle ajaga löönud juba 15 väravat. Viimati tegi koondisekarjäärile parema alguse inglastest Lineker – veerandsaja mänguga 20 väravat.

Kokku on Kane oma esimesest tipphooajast Tottenhami ridades ehk 2014. aasta suvest alates löönud täpselt 150 väravat.

Kane’i teine tabamus oli esimene kord ajaloos, mil inglased MMil üleminutitel skoorinud.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Ühtlasi lõi Kane ühes mängus värava kahe erineva väravavahi selja taha. Viimati juhtus see 2010, kui Diego Forlan aitas Uruguail 3:0 alistada Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit võõrustajad. Toona oli väravavahivahetuse põhjus proosaline – Itumeleng Khune sai punase kaardi ja Moeneeb Josephs pidi mängu sekkuma. Tuneesia väravavaht Mouez Hassen sai Inglismaa vastu aga turniiri lõpetanud õlavigastuse ja tema asemel sekkus Farouk Ben Mustapha.

Kieran Trippier ei pruugi olla Inglismaa koondise kõige tuntum jalgpallur, kuid tema sooritus avamängus oli väga muljetavaldav. Tottenham Hotspuri mängumees lõi Tuneesia vastu kuus selget väravavõimalust, mis on Inglismaa MM-ajaloo paremuselt teine tulemus. David Beckham tekitas 2006 Trinidad ja Tobago vastu seitse väravašanssi. Too mäng lõppes inglaste 2:0 võiduga.

Panama koondise peatreener Hernan Dario Gomez on viies peatreener, kes on MMil juhendanud kolme koondist.

Gabriel Gomez sai oma MM-debüüdil kirja 100-protsendilise söödutäpsuse ja seda 46 üritatud/sooritatud söödu juures. Tegu on MMide ajaloo kolmanda tulemusega.

Panama ja Inglismaa pole kunagi varem jalgpalliväljakutel kohtunud.

Inglismaa sel MMil:

Mängud: 2:1 Tuneesia

Väravalööjad: 2 – Harry Kane

Kollased kaardid: 1 – Kyle Walker

Panama sel MMil:

Mängud: 0:3 Belgia

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 – Edgar Barcenas, Armando Cooper, Eric Davis, Anibal Godoy, Michael Murillo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles