Statistikapomm: šokk-kaotuse saanud Lewandowski peab Poola mülkast välja tassima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Poola ja Kolumbia mängus taganemisteed ei ole – mõlemad meeskonnad seisavad pärast kaotatud avamängu seljaga vastu seina ja silmitsi faktiga, et teine kaotus lõpetab suure tõenäosusega nende MMi. Eriti suur raskus lasub õlul valiksarjas resultatiivseima mängijana lõpetanud Robert Lewandowskil.

Juan Quinterost sai esimene kolumbialane, kes löönud värava mitmel MMil. Sealjuures lahutas mehe kahte väravat täpselt neli aastat – 19. juunil 2014 kostitas ta Kolumbiat, 19. juunil 2018 Jaapanit. Erinevus on aga selles, et kui 2014 suutis Kolumbia mängu 2:1 võita, siis nüüd tuli leppida 1:2 kaotusega.

Kolumbia kaotus Jaapanile oli esimene kord MMide ajaloos, kui Lõuna-Ameerika meeskond MMidel Aasiast kvalifitseerunud koondise paremust tunnistama pidi. Varasemalt oldi kolme viigi kõrvale võetud 15 võitu.

Kolumbia koondis on MMil mänginud 19 mängu saamata kirja ühtegi 0:0 viiki. Vaid kaks rahvusmeeskonda on suutnud MMil kauem väravateta viiki vältida – Austria 29 ja USA 33 mängu.

Carlos Sanchez Poola vastu väljakule ei tule, sest ta teenis avamängus Jaapaniga selle MMi esimese punase kaardi. Avavilest oli selleks hetkeks kulunud 2.56, mis teeb sellest MMide ajaloo väleduselt teise punase kaardi. Rekordist jäi Sanchez aga siiski enam kui kahe minuti (!) kaugusele – 1986 saadeti uruguailane Jose Alberto Batista mängus Šotimaaga dušši alla juba 54. sekundil.

Sanchez lõpetas ka Kolumbia toreda seeria – 18 mängu ilma esimest punast kaarti teenimata oli MMide absoluutne rekord.

Ühtlasi oli Sanchezi punane esimene kord, kui mõne meeskonna esimene viga MM-finaalturniiril on kohe lõppenud eemaldamisega.

Kolmandat MMi jutti on esimese punase kaardi teeninud mõni Lõuna-Ameerika meeskonna mängija. 2014 oli selleks Maximiliano Pereira, 2010 Nicolas Lodeiro, mõlemad Uruguaist.

Kolumbia kaotus vajutas pitseri Lõuna-Ameerika meeskondade kasinale MMi algusele – esimest korda pärast 1974. aastat ei suutnud tervelt neli Lõuna-Ameerikas mängivat meeskonda avamängus võitu võtta. Ainsana sai võidu kirja Uruguai.

Poola alustas oma kaheksandat MM-finaalturniiri nii nagu harilikult – kaotusega. Allajäämisi avamängus on neil nüüd kirjas juba neli, viike kolm. Ainus võit pärineb aastast 1974, kui 3:2 tehti säru Argentiinale.

Viimased üheksa mängu pole suudetud MMidel oma puuri puutumatuna hoida. Poola viimase nullimängu leidmiseks tuleb ajas minna tagasi aastasse 1986, kui 1:0 võideti Portugali.

Thiago Cionekist sai kaheldava au omanik – ta on esimene poolakas, kes MMil omavärava löönud.

Jakub Blaszczykowskist sai kolmas mees, kes on Poola koondist esindanud rohkem kui 100 mängus. Grzegorz Lato, kelle koondisekarjäär lõppes 1984. aastal, on samuti 100 mängu peal ja enim Poola särki kandnud Michal Zewlakow pidas kõigest 102. mängu ehk Blaszczykowski võib juba alagrupimängudega tema tasemele jõuda. Robert Lewandowski on hetkel 96 koondisemängu peal ehk tema vajaks 100 matšini jõudmiseks vähemalt veerandfinaalpiletit.

Poola ja Kolumbia pole viie varasema kohtumise juures kunagi viiki mänginud. Poolal on kirjas kaks võitu, Kolumbial kolm. Ainus sel aastasajal toimunud mäng lõppes 2006. aastal külalismeeskond Kolumbia 2:1 võiduga.

Kes võidab mängu? Leia tõenäosused siit!

Poola sel MMil:

Mängud: 1:2 Senegal

Väravalööjad: 1 – Grzegorz Krychowiak

Kollased kaardid: 1 - Grzegorz Krychowiak

Kolumbia sel MMil:

Mängud: 1:2 Jaapan

Väravalööjad: 1 – Juan Quintero

Kollased kaardid: 1 – Wilmar Barrios, James Rodriguez

Punased kaardid: 1 – Carlos Sanchez

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles