Statistikapomm: Hispaaniale piisab Maroko vastu viigist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

MMi ühe favoriidi Hispaania jaoks pole turniir alanud just kõige lihtsamalt – Portugal ning Iraan on mõlemad osutanud kõva vastupanu, kuigi paberil on neil kvaliteeti hispaanlastest vähem. Mõnes mõttes on suisa üllatav, et Hispaania on neist mängudest kokku neli punkti teeninud. Kolmas mäng peaks tulema neile kõige lihtsamalt – Maroko jaoks pole enam midagi mängus.

Hispaania on selle kohtumise eel püsinud alistamatuna 22 mängu, võites 17 kohtumist ja viigistades 5.

Diego Costa esimesed kolm raamide vahele läinud pealelööki lõpetasid kõik ka võrgus.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Isco sai Iraani vastu palli puutuda 138 korral, mis on Hispaania koondise absoluutne rekord MMil.

Marokol pole täna mängus midagi – neile kuulub au olla esimene koondis, kes minetas MMil edasipääsulootused.

Hakim Ziyech kaotas Portugali vastu palli vähemalt 30 korral, mis on käesoleva MMi kõige kehvem tulemus.

„Kui loll sa pead olema, et valid Maroko, kui sa oled Hollandi koondise kandidaat,“ pahandas 2016 Marco van Basten. Hakim Ziyech vast ei kahetse – tema MM lõppeb küll kolme mänguga, aga vähemalt oli ta Venemaal kohal – erinevalt Hollandi koondisest.

Edasipääsu permutatsioone. Kui Hispaania Maroko alistab või viigistab, on nende edasipääs kaheksandikfinaalidesse kindel. Peaks juhtuma mõeldamatu ja Hispaania kaotama, hakkab maksma teise mängu tulemus. Portugali võidu korral oleks Hispaania edasi, Portugali kaotuse korral hakataks nende ja Hispaania vahel lugema esmalt väravate vahet (praegu viigis), siis löödud väravaid (praegu viigis) ja lõpuks kollaseid-punaseid kaarte (praegu Portugalil üks rohkem ehk eelis Hispaaniale). Peaks Portugal ja Iraan aga viigi tegema, tuleb mängu Hispaania ja Iraani väravate vahe (mis oleks Hispaania üheväravalise kaotuse korral tasa, suurema puhul lõpetaks nende turniiri) ja edasi löödud väravate arv. Hispaanial on viimane praegu neli, Iraanil üks ehk iraanlastele ei piisaks ka 3:3 viigist, sest siis läheks maksvusele meeskondade omavaheline mäng, mis lahenes Hispaania kasuks.

Pikk lugu lühidalt kokku: Iraan vajab edasipääsuunistuse säilimiseks kas võitu Portugali üle või viiki ja Hispaania vähemalt kaheväravalist, kuid ebatõenäolist, kaotust. Prantslastele ja portugallastele piisab viigist.

Hispaania ja Maroko varasemad kohtumised jäävad kaugele minevikku – 1961 kohtuti toonase Euro-Aafrika tsooni MM-valiksarjas ning mõlemad mängud võitis Hispaania – esmalt võõral väljakul 0:1 ja siis kodus 3:2

Maroko sel MMil:

Mängud: 0:1 Iraan, 0:1 Portugal

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 – Karim El Ahmadi, Mehdi Benatia

Hispaania sel MMil:

Mängud: 3:3 Portugal, 1:0 Iraan

Väravalööjad: 3 – Diego Costa, 1 - Nacho Fernandez

Kollased kaardid: 1 – Sergio Busquets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles