Eesti võrkpallikoondise unistuse võib purustada konkurendi säästurežiim

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu.
Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondise edasipääs Rahvuste liiga valikturniiri poolfinaali sõltub A-alagrupi viimasest kohtumisest, kus täna kell 23 lähevad vastamisi Portugal ja Kasahstan.

Portugal võitis avamängus Eestit 3:0 ning Eesti teises 3:1 Kasahstani. See tähendab, et kui kasahhid võidavad täna portugallasi 3:0 või 3:1, jääb Eesti alagrupis viimaseks ehk kolmandaks ega jõua nelja parema sekka.

Olukorra muudab meie jaoks keeruliseks tõsiasi, et Portugal vajab alagrupi esikoha kindlustamiseks vaid ühte geimivõitu. Ühtlasi teavad kõik turniiril osalevad meeskonnad, teiste hulgas ka Portugal, et Eesti on Kasahstanist parem meeskond ehk oleks konkurentidele nii poolfinaalis kui ka võimalikus finaalis ebameeldivam vastane. 

Eelneva jutu tõttu pole sugugi välistatud, et Portugal võidab avageimi ja paneb seejärel sisse vahetusmehed. Sellist käiku ei saaks neile tõele au andes ka ette heita, sest poolfinaal toimub juba homme ja põhimehi oleks hea hilisõhtuses mängus säästa. Teisalt teame, et Kasahstan pole mõni suvaline meeskond ja Portugali vahetusmeestest peaks nende tuumik jagu saama. Arvestades seda, kuivõrd palju Eesti ihkab Rahvuste liigasse pääseda, mõjuks taoline stsenaarium meie meestele mõistagi äärmiselt valusalt ja ebaõiglaselt.

Ent on ka teine võimalus: Portugal soovib, et Tšehhi, kes on B-grupi võidu kindlustanud, peaks teises poolfinaalis võimalikult raske mängu. Sel juhul oleks targem kasahhid poolfinaalist välja jätta, sest Eesti vastupanu tšehhidele oleks kindlasti tugevam. Ja emb-kumb Tšehhi - Eesti mängu võidaks, oleks finaalis, kus Portugal end teise osapoolena näha soovib, tõenäoliselt väsinud.

Kui peaks ennustama tänase mängu lõppseisu, siis kõige tõenäolisem tundub hetkel ikkagi kahjuks Kasahstani 3:1 võit. Eestlastena jääb meil üle vaid loota, et Portugal pingutab täna võidu nimel, olgu siis väljakul põhi- või varumehed.

*B-alagrupis on esikoha juba kindlustanud Tšehhi, kes võitis kindlalt nii Kuubat kui Tšiilit. Teise edasipääseja selgitavad täna Kuuba ja Tšiili omavahelises mängus. Kui Eesti peaks õnnelikult edasi pääsema, kohtuks me poolfinaalis tšehhidega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles