Statistika: Nigeeria võidab MMil vaid Euroopa meeskondi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeerias on olukord mängijatega veidike parem kui mujal Aafrikas, kuid palgaprobleeme tuleb ette ka seal.
Nigeerias on olukord mängijatega veidike parem kui mujal Aafrikas, kuid palgaprobleeme tuleb ette ka seal. Foto: TORU HANAI / REUTERS

Nigeeria on jalgpalli maailmameistrivõistlustele jõudnud kuus korda ja mänginud praeguse seisuga 20 kohtumist - 6 võitu, 3 viiki, 11 kaotust. Huvitaval kombel on kõik võidud saadud Euroopa meeskondade üle.

1994 MMil alistas Nigeeria alagrupis Bulgaaria 3:0 ja Kreeka 2:0, kuid jäi 1:2 alla Argentinale. Bulgaaria ees esimesena grupist edasi läinud Nigeeria kaotas 16 parema hulgas lisaajal 1:2 Itaaliale.

1998 MMil alistas Nigeeria alagrupis Hispaania 3:2 ja Bulgaaria 1:0, kuid jäi 1:3 alla Paraguayle. Nigeeria pääses grupist Paraguay ees esimesena edasi, ent tunnistas kaheksandikfinaalis Taani 1:4 paremust.

2002 MMil ei õnnestunud Nigeerial võiduarvet avada, kui alagrupis mängiti 0:0 viiki Inglismaaga ning kaotati 0:1 Argentinale ja 1:2 Rootsile.

2010 MMil piirdus Nigeeria jälle alagrupi ja ühe punktiga, kui mängiti 2:2 viiki Lõuna-Koreaga ning kaotati 0:1 Argentinale ja 1:2 Kreekale.

2014 MMil jõudis Nigeeria 16-aastase vahe järel alagrupist edasi. Nigeeria alistas Bosnia ja Hertsegoviina 1:0, mängis 0:0 viiki Iraaniga ja kaotas 2:3 Argentinale. Argentina järel teisena edasi pääsenud Nigeeria tunnistas kaheksandikfinaalis Prantsusmaa 2:0 paremust.

2018 MMil on Nigeeria pidanud kaks kohtumist. 0:2 kaotus Horvaatia vastu ja 2:0 võit Islandi üle. Juhul kui saadakse alagrupi viimases mängus Argentinast jagu, mängitakse teist MMi järjest kaheksandikfinaali. Tõsi, asjade kokku langemisel võib sobida isegi viik, kuid nagu eelmised MMid näitavad, siis Argentina pole neile meeldiv vastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles