Tipphetked: kaotus Tšehhile purustas Eesti võrkpallikoondise unistuse Rahvuste liigast (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste võrkpallikoondise unistus Rahvuste liigasse pääsemisest lõppes, sest Portugalis toimuva Challenger Cupi ehk Rahvuste liiga valikturniiri poolfinaalis kaotati 1:3 Tšehhile. Närvide mänguks kujunenud avageimi võitis 31:29 Eesti. Sama põneva lõpplahendusega teine geim kaotati aga 25:27 ja kolmas koguni 18:25. Neljandas geimis oli Eesti pidevalt tagaajaja rollis, jõudis lõpuks peaaegu viigini, ent kaotas geimi ikkagi 21:25 ja ühes sellega kogu mängu. Teises poolfinaalis olid vastamisi Portugal ja Kuuba, Portugal võitis 3:0. Turniiri võitja pääseb 16 parimat meeskonda koondavasse Rahvuste liigasse. Eesti mängib pühapäeval kell 17 Kuubaga valikturniiri kolmandale kohale, Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad seda kohtumist otsepildis.

Enne mängu:

Eesti kaotas avamängus Portugalile 0:3, aga võitis üleeile 3:0 Kasahstani. See tekitas kolmeliikmelises grupis olukorra, kus Kasahstani 3:1 võidu korral jäänuks Eesti viimaseks. Portugal võitis mängus Kasahstaniga avageimi 25:23 ning vahetas seejärel mitmed põhimehed pingile. Siiski näitasid head mängu ka Portugali varumehed, võites järgmised kaks geimi 25:19 ja 25:16. Kogu mäng 3:0.

Tänu sellele pääses Eesti edasi poolfinaali, kus tuleb kohtuda B-alagrupi võitja Tšehhiga. Poolfinaal algab kell 17.00.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles