Hamilton stardib Prantsusmaal esikohalt, uustulnuk valmistas suurüllatuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Gerard Julien / AFP / Scanpix

Prantsusmaal Paul Ricardi ringrajal peetaval vormel 1 etapil stardib homme esikohalt Mercedese rooli keerav Lewis Hamilton. Talle järgnesid kvalifikatsioonis meeskonnakaaslane Valtteri Bottas ja Ferrari mees Sebastian Vettel.

Kui laupäevane kolmas ja viimane vabatreening peeti vihmas, siis kvalifikatsiooniks jäi sadu järele ja rada kuivas. Üllatuslikult jõudis kolmandasse vooru Sauberil kihutav saraja uustulnuk ja tulevikutäheks peetav Charles Leclerc, samuti mõlemad Haasi autod. Romain Grosjean lõpetas aga kodupubliku ees nukralt, sest sõitis kolmandas kvalifikatsioonivoorus seina ega saanud aega kirja.

Bottas kaotas Hamiltonile 0,118 ja otsustaval ringil väikese sõiduvea teinud Vettel 0,371 sekundit. Esikolmikule järgnesid Red Bulli mehed Max Verstappen (+0,676) ja Daniel Ricciardo (+0,866), kuuendast ruudust stardib homme Kimi Räikkönen Ferraril. Seitsmenda aja sai kirja Carlos Sainz Renault'l ning kaheksas oli suurüllataja Leclerc, edestades viimases voorus ka Kevin Magnusseni Haasil.

Paul Ricardi ringrajal sõidetava Prantsusmaa GP start antakse pühapäeval Eesti aja järgi kell 17.10. MM-sarja üldarvestuses edestab liider Vettel lähimat jälitajat Hamiltoni seitsme etapi järel vaid ühe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles