Eesti rannavollepaar teenis MK-etapil teise koha

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar. Foto: Ekraanitõmmis

Eesti ainus professionaalne rannavollepaar Kusti Nõlvak - Mart Tiisaar jõudis World Tour'i ehk MK-sarja kahe tärni turniiril Singapuris finaali.

Hommikuses poolfinaalis alistati Sloveenia paar Nejc Zemljak - Danijel Pokeršnik 2:0 (21:14, 22:20). Maailma 64. paariga kohtuti turniiril juba teist korda, ka alagrupis olid meie poisid sloveenidest sama skooriga üle.

Mitmesajapealise publiku ees peetud finaalis vandus meie duo alla Hiina paarile Peng Gao - Yang Li 0:2 (14:21, 17:21). Hiinlased paiknevad maailma edetabelis eestlastest kuue koha võrra tagapool ehk 72. positsioonil.

Singapuri turniir on tasemelt oluliselt tugevam kui mullune Malaisia MK-etapp, kus Nõlvak ja Tiisaar teenisid oma seni ainsa poodiumikoha, pronksi. Singapuri võistlus kuulub auhinnafondi suuruselt (50 000 dollarit) MK-sarja keskmike hulka.

Kõige tugevamate MK-etappide auhinnarahad ulatuvad 300 000 dollarini, ent sama sarja etappideks nimetatakse ka 10 000 dollari suuruste auhinnafondidega turniire. Auhinnafond määrab paljuski ka selle, kui paljud maailma tipud turniirile osalema tulevad. Kokku on tänavu MK-sarjas 48 etappi (neist suisa 23 on nõrgima ehk ühe tärniga). Kuna tase on turniiriti väga erinev, kattuvad mitmed turniirid ka ajaliselt.

Viimati jõudis Eesti rannavollepaar MK-etapil poodiumile 2007. aastal, kui Kristjan Kais ja Rivo Vesik Zagrebi turniiril triumfeerisid. Toona tähendas MK-etapi võit turniirisüsteemi tõttu (etappe oli vaid 17 ja tase oli igal turniiril ühtlane) ka absoluutsesse maailma tippu kuulumist. Täna päris sama Nõlvaku ja Tiisaare saavutuse kohta veel öelda ei saa.

Vaata finaalmängu täispikkuses järele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles