Eesti jaks Markkanenist üle ei käinud. Sokk: arusaama veel pole, mis on parim koosseis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Soome Korvpalliliit/ Ville Vuorinen

Eesti korvpallikoondis kaotas MM-valiksarja eelses kontrollmängus teist korda Soomele. Helsingis võeti vastu kaotusnumbrid 75:96.

Neljapäeval pidi Eesti Tallinnas tunnistama lisaajal Soome 76:69 paremust. Tänast kohtumist asus Soome koheselt juhtima, tehes 12:0 spurdi. Eestlaste mängupilt paranes teisel veerandil, kui visati 75 punktist just 52. 

Eesti parimana tõi Siim-Sander Vene 17 punkti, Kristjan Kitsing lisas 16 ja Kristian Kullamäe 14 silma. Vastaste parim oli Lauri Markkanen, kes piirdus küll 23 punktiga, kuid võttis 12 lauapalli. Alexander Madsen, Jamar Wilson ja Sasu Salin lisasid 11 punkti.

Tiit Sokk: «Meil olid alguses pinged peal. Meie jaoks on uus olukord, mängime suures saalis ja vastas on nimekad mängijad. Esimesel poolajal olime ise pehmed. Teisel poolajal olime energilisemad, avaldasime üle välja survet, mis mängu parandas. Surve on kindlasti noore meeskonna võti. Kahest mängust jäi selgelt väheks. Uue tiimiga on niimoodi keeruline, arusaama veel pole, mis parim koosseis on, kuid vähe selgemaks ehk asi sai.»

Siim-Sander Vene: «Noore satsiga on kaks mängu selgelt vähe. Vana koosseisu puhul saaks veel kuidagi hakkama Trennis harjutame küll liikumisi ja teame, kuhu teine liigub, aga mängus on kõik vähe teine. Ei tea täpselt veel teineteisi. Uue satsi värk, aga eks natukene läheb paremaks. Loodame, tuleb kõik jonksu saada. Andsime vastastele liiga palju ruumi, said rünnakul palli täpselt sinna kuhu tahtsid. Kaitses on rääkimist vähe, aga eks see ole ka noore meeskonna värk, pole harjunud nii palju veel. Kaitses on vaja agressiivsust. Rünnakul kiirustasime jällegi natukene. Iga mees liikus pool sammu liiga vara ära ning muutus veidi pudruks.

Kas Venest on tekkinud liider?

Vastutus on tekkinud küll. Otsustavatel hetkedel võib küll juhtuda, et pean mängu enda peale võtma, aga üks mäng kestab 40 minutit ja laias plaanis see mängu ei mõjuta.

ENNE MÄNGU:

Erinevalt neljapäeval peetud avamängust, mille Eesti kaotas lisaajal, tuleb Soome seekord väljakule oma raskekahurväega. Meeskonna nimekirja kuuluvad nii Chicago Bullsi täht Lauri Markkanen, Hispaania kõrgliiga tippklubides mängivad Petteri Koponen ja Sasu Salin kui ka Prantsusmaal leiba teeniv Jamar Wilson.

Eesti koosseis peaks olema sama nagu neljapäeval. Esimese mängu vahele jätnud Janari Jõesaar haigestus viirushaigusesse ning meeskonnaga kaasa ei reisinud.

Koondise arsti Taivo Väärsi sõnul vaevab Jõesaart kõhuviirus.

«Janari haigestus öösel kõhuviirusesse ning otsustasime, et ta jääb täna koju. Samuti ei tee tänases mängus kaasa Kregor Hermet, kes vigastas eilsel treeningul reielihast. Midagi tõsist ei ole, kuid jalg vajab puhkust.»

Eesti koondise jaoks on tänane mäng viimaseks proovikikiviks enne tähtsaid 2019. aasta MM-valikmänge. Juba sel reedel, 29. juunil minnakse võõrsil vastamisi Suurbritanniaga ning seejärel esmaspäeval, 2. juulil kell 19.00 koduses Saku Suurhallis tugeva Kreeka koondisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles