Blogi ja galerii: Hispaania võitis dramaatiliselt Portugali ees alagrupi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistlustel selgus B-alagrupi lõpplahendus alles dramaatilistel lõpuminutitel. Portugal viigistas 1:1 Iraaniga ning pääses alagrupist edasi teisena. Teises samaaegselt toimunud mängus mängisid Maroko ja Hispaana 2:2 viiki, mis tähendab, et alagrupi võitis Hispaania.

Maroko asus kohtumist 14. minutil tänu Khalid Boutaibi väravale juhtima. Viis minutit hiljem viigistas mänguseisu Isco.

Teise poolaja lõpusirgel suutis Youssef En-Nesyri taaskord Maroko juhtima viia. Hispaania surve kandis lõpuks vilja 91. minutil, kui Iago Aspas lõi 2:2 viigivärava.

Hispaanlased peavad värava eest tänama VARi, sest esialgu vilistas äärekohtunik väravaolukorras suluseisu. Kuna VAR näitas, et Aspase jalad olid suluseisuliiniga ühel joonel, tühistas peakohtunik oma abilise otsuse ning Hispaania pääses tänu viigile alagrupist esimesena edasi.

B-alagrupi võitja Hispaania kohtub kaheksandikfinaalis seega Venemaaga. Portugal peab silmitsi seisma A-alagrupi võitja Uruguayga.

B-alagrupi lõppseis: 1. Hispaania 5, 2. Portugal 5, 3. Iraan 4, 4. Maroko 1.

Hispaania alustas MMi 3:3 viigiga Portugali vastu ja võitis seejärel Iraani 1:0. Maroko kaotas avavoorus 0:1 Iraanile ja seejärel sama tulemusega Portugalile.

Hispaaniale piisab edasipääsu kindlustamiseks viigist, Maroko edasipääsuvõimalused on kustunud.

B-grupi tabeliseis enne viimast vooru: Hispaania 4 p, Portugal 4 p, Iraan 3 p, Maroko 0 p.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles