Dopingukaristuse ära kandnud Johaug naasis koondisesse ja tegi üllatava avalduse (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Hakon Mosvold Larsen / AP

Murdmaasuusatamise olümpiavõitja ning seitsmekordne maailmameister Therese Johaug alustas taas treeninguid Norra suusakoondise juures. Pärast 18-kuulist võistluskeeldu koondisega ühinenud norralanna tegi ootamatu avalduse.

Nimelt ütles Johaug Norra meediale, et tema tagasitulek koondise juurde kaalub üles kõik eelnevad saavutused. «Ma olen koondise osa olnud mitu aastat, kuid olin sunnitud olema eemal viimased kaks hooaega. See, et ma taas koondises olen ja võistelda saan, on minu jaoks tähtsam kui kõik minu eelnevad MMi ja olümpiamedalid kokku,» rääkis Johaug NRK-le.

Johaug rääkis lisaks sellest, kui keeruline oli tal olukorraga harjuda, kui ta ühel hetkel koondisest välja visati. «Alguses oli kohutavalt raske. Ma olin olnud nii pikalt koondisest eemal ja ühel hetkel sain teada, et ma ei kuulu enam sinna. Kogu tulevik tundus nii ebaselge,» rääkis Johaug möödunud ajast.

«Kõik tüdrukud on teinud kõva edasimineku, aga ma usun, et ma olen nendega samal tasemel,» rääkis 30-aastaseks saanud norralanna. Kuigi enamik inimesi Norras usuvad, et just tema peaks olema see, kes ka tuleval aastal naiste suusatamist valitseb, siis Johaug ise nii ei arva ning pigem endale selliseid ootusi peale panna ei taha.

Rahvusvaheline spordikohus otsustas karistada Johaugi 18-kuulise võistluskeeluga, mille alguseks arvestati 18. oktoober 2016. Johaug väitis, et dopinguaine klostebool sattus tema organismi  treeneri ostetud kreemi kaudu, mida ta kasutas päikesepõletuse saanud huulte võidmiseks. Norralanna karistus lõppes selle aasta märtsis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles