Iraani peatreener pärast viiki Portugaliga: Ronaldo oleks pidanud punase kaardi saama!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: CIAMBELLI/SIPA / CIAMBELLI/SIPA

Eile õhtul peeti jalgpalli MMil B-alagrupis viimased kohtumised, kui omavahel läksid vastamisi Hispaania ja Maroko ning Portugal ja Iraan. Pärast kohtumist rääkis tulivihane Iraani koondise peatreener, Carlos Queiroz, et Ronaldo oleks pidanud nägema punast kaarti.

Portugali ja Iraani koondise mäng lõppes 1:1 viigiga. Ronaldo ei suutnud viimases mängus oma head taset hoida ning portugallase mäng oli pigem halb. Kõigepealt ei löönud ta 53. minutil sisse 11 meetri karistuslööki ning hiljem tegi ta küünarnukiga löögi Iraani kaitsjat Morteza Pouraliganji pihta. Sellest olukorrast teenis Ronaldo kollase kaardi, kuid Queiroz'i arvates oleks pidanud tegu olema punase kaardiga.

Ronaldo löi teisel poolaja lõpus, 83. minutil küünarnukiga Iraani kaotsjat Morteza Pouraliganjit. Antud olukorda ei näinud koheselt mängu ajal kohtunik Enrique Caceresel, kes otsustas vaadata olukorra üle VAR'i pealt. Peale korduse vaatamist otsustas ta Ronaldole anda kollase kaardi.

«Reegleid järgides peaks olema küünarnukiga vastasmängija löömine väärt punast kaarti. Sellel ei tohiks olla vahet, kas löögi sooritajaks on Lionel Messi, Cristiano Ronaldo või keegi kolmas,» vahenab Rediff Queiroz'i sõnu. «Viis meest istuvad üleval ja ei näe, et Ronldo lööb küünarnukiga!» võttis VAR'i otsuse Iraani peatreener kokku.

Ka Portugalile antud penaltiga ei olnud Queiroz rahul: «VAR ei tööta nii nagu peaks. Seal on palju probleeme, esiteks me peaksime teadma, kes neid otsuseid siis lõppude lõpuks teeb. VAR ei anna ruumi inimlikele vigadele. Varem olime me sellega harjunud, et sellised väiksed asjad juhtuvad.»  

Lõpuks tunnistas Queiroz, et ta on halb kaotaja, kuid siiski jäi endale kindlaks, et selliseid superstaare nagu Ronaldo ei karistata vääriliselt ning nemad Iraani koondisega oleks väärinud selle mängu võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles