Blogi ja galerii: Argentina pääses häbist ning jätkab kaheksandikfinaalis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste D-alagrupist pääsevad edasi Horvaatia ja Argentina. Alagrupi viimase vooru mängudes alistas Argentina 2:1 Nigeeria, Horvaatia oli 2:1 parem Islandist. Mõlemas kohtumises sündis võiduvärav mängu lõppfaasis.

Argentina läks mängu Nigeeriaga juhtima 14. minutil, kui täpne oli Nigeeria kaitseliini taha hea söödu saanud Lionel Messi. Kohtumise 51. minutil viigistas penaltist seisu nigeerlane Victor Moses. Argentina võiduvärav sündis 86. minutil, kui ühe puutega suunas paremalt äärelt tulnud tsenderduse väravasse kaitsja Marcos Rojo.

Islandi ja Horvaatia mängus avati skoor 53. minutil, kui täpne oli Milan Badelj. Kohtumise 76. minutil teenis Island penalti, sest vahetusest sekkunud Horvaatia keskkaitsja Dejan Lovren mängis karistusalas palli käega. Gylfi Sigurdsson oli penaltipunktil vana rahu ise ning saatis palli efektse löögiga lati alla. Island jätkas ponnistusi, ent hoopis horvaat Ivan Perisic oli see, kes mängu 90. minutil 2:1 värava lõi.

Alagrupiseis: Horvaatia 9 punkti, Argentina 4, Nigeeria 3, Island 1.

Kaheksandikfinaalis kohtub seega Argentina Prantsusmaaga ning Horvaatia Taaniga.

Enne mänge:

D-alagrupis on seis enne viimast vooru tõeliselt põnev. Horvaatia jaoks on edasipääs matemaatiliselt kindel ning sisuliselt samuti, arvestades nende suurepärast väravatevahet. Teine edasipääseja on sellest alagrupist aga täiesti lahtine, sest lootus edasi pääseda on olemas nii Nigeerial, Islandil kui ka Argentinal. D-alagrupi punktiseis enne viimaseid mänge on järgmine: Horvaatia 6, Nigeeria 3, Island ja Argentina 1.

Vaatame läbi kõik võimalikud stsenaariumid, mis selles alagrupis täna tulla saavad. Omavahel kohtuvad Horvaatia – Island ja Argentiina – Nigeeria.

  • Horvaatia edasipääs on praktiliselt kindel, et kindlalt tulla alagrupi võitjaks, tuleb viigistada Islandiga.
  • Nigeeria peab võitma või viigistama Argentinaga. Kui Nigeeria viigistab, siis tuleb neil loota, et Island ei saa jagu Horvaatiast.
  • Argentina vajab võitu. Kui ka Island võidab, tuleb Argentinal seda teha vähemalt ühe värava võrra suuremalt.
  • Island peab võitma ja lootma, et Nigeeria ei alista Argentinat. Kui teine mäng lõpeb viigiga, tuleb Islandil võita vähemalt kahe väravaga. Kui Argentina võidab, peab Island võitma vähemalt sama suurelt.
  • Kui Argentina ja Island lõpetavad võrdsete punktide ja väravate vahega, otsustavad kollased kaardid. Praegu on Argentiinal neid kolm ja Islandil null.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et tänu Argentina halbadele esitustele on antud alagrupi lõpplahendus kõige huvitavam. Ootamatult on isegi reaalne võimalus, et edasipääseja saatuse otsustavad lõpuks kollased kaardid. Teoreetiliselt on suurim võimalus alagrupist teisena edasi saada Nigeerial, kuid ka Argentinal on võimalus täiesti olemas. Islandi seis on teoreetiliselt kõige keerulisem, aga samas on neil Horvaatia alistamise puhul samuti siiski olemas teoreetiline võimalus edasipääsuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles