Statistikapomm: Deutschland ei pea olema über alles, praegu lepiksid nad ka lihtsalt edasipääsuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Kaotus avavoorus Mehhikole oli Saksamaale šokk, kuid ülinapp võit Rootsi üle lõi korra majja – sakslaste saatus on üksnes nende enda kätes: kui nad võidavad Lõuna-Koread vähemalt kahe väravaga, on nad kindlasti alagrupist edasi. Oma võimalus edasi pääseda on veel ka korealastel.

Jätkame permutatsioonidega: kui sakslased võidavad ühe väravaga, saab määravaks Mehhiko-Rootsi mängu tulemus, kusjuures Rootsi võidu puhul lõpetaks kõik kolm meeskonda kuue punkti peal ja mängu tuleks esmalt väravate vahe, löödud väravad, siis omavahelised mängud, sealne väravate vahe ja löödud väravad ning lõpuks kollased-punased kaardid, kus on Jerome Boatengi eemaldamise tõttu sakslaste seis nicht gut.

Kui sakslased viigistavad, on edasipääs kindel vaid Rootsi kaotuste korral. Rootsi viik tähendaks edasipääsu meeskonnale, kes lõi oma viigitulemuses rohkem väravaid – sama skoori puhul oleks eelis sakslastel, sest nad võitsid omavahelise mängu.

Saksamaa pole MMil langenud juba avaringis alates 1938. aastast.

Mitu väravat lüüakse esimesel poolajal? Leia tõenäosused siit!

Marco Reus on jalgpallisõpradele nõnda tuntud nimi, et fakt, et mäng Rootsiga oli talle esimene kord MMil kuuluda Saksamaa algrivistusse, tundub uskumatuna. Ja mees kasutas oma võimaluse ära lüües teise poolaja algul sakslaste viigivärava. Nõnda sai temast neljas sakslane, kes suutnud nii MMil kui ka EMil kohe oma esimeses alg-11-mängus värava lüüa. Ülejäänud kolm nime on Gerd Müller, Dieter Müller ja Karl-Heinz Rummenigge.

Reusi värav oli Saksamaa 34. pealelöök sel MMil. Ja esimene värav.

Ühtlasi oli Reusi värav tema esimene raamidesse läinud pealelöök MMidel. Kõigis neis debüütstatistikates on süüdi tõik, et 2014 turniir jäi tal vigastuse tõttu vahele.

Mario Gomez vahetati Rootsi vastu mängu vaheajal. Tema esimene pallipuude oli Reusile antud väravasööt.

Kas mõlemad meeskonnad löövad värava? Leia tõenäosused siit!

Reus sai esimest korda mängu, üks mees jäi esimest korda välja. Mesüt Özil tegi Saksamaa eest debüüdi 2009. aasta 11. veebruaril ja kuulus sellest ajast saati igas MM- või EM-matšis Saksamaa algrivistusse. Kaotuses Rootsile oli mehe esitus aga piisavalt mannetu, et peatreener Joachim Löw pidas paslikuks Özil pingile jätta. Sellega lõppes mehe 26-mänguline seeria.

Toni Kroosi värav Rootsi vastu oli Saksamaale alles ajaloo teine kord lüüa MMidel võiduvärav üleminutitel. Tosin aastat tagasi lõi Oliver Neuville 91. minutil kohtumise ainsa värava Poola võrku.

Kell näitas Kroosi värava ajal 94.42. Tegu on sakslaste kõige hilisema väravaga MMide ajaloos väljaspool lisaaega.

Kroosi 144 pallipuudet Rootsi vastu olid Saksamaa koondise MMide rekordtulemus.

Et Saksamaa mängis Kroosi karistuslöögi lahti, kanti Reusi nimele ka resultatiivne sööt. Viimati sai oma MM-debüüdil värava ja söödu sakslastest kirja Thomas Müller aastal 2010.

Boatengi kaks kollast kaarti ehk punane oli sakslaste esimene eemaldamine pärast 2010. aasta turniiri, mil Miroslav Klose nägi alagrupimängus Serbiaga samuti kahte kollast kaarti.

Saksamaa jäi 24 tunniga ilma tiitlist „esimene koondis, kes võitnud 2018 MMil mängu kaotusseisust“, sest enne neid suutis seda Šveits Serbia vastu.

Juba üheksandat korda järjepanu on Saksamaa vastanud MMidel kaotatud mängule võiduga.

Eelmine kord suutis Saksamaa kaotuse võiduks pöörata 1998 Mehhiko vastu (kaheksandikfinaalis 2:1). Vahepeal viigistati sellisest seisust üks mäng ja kaotati kuus.

Saksamaa pole kordagi MMil Aasia koondiste otsa komistanud võites viiest mängust viis ja lüües kokku 19 väravat.

Lõuna-Korea on nüüd MMidel võiduta olnud juba kaheksa mängu, sealjuures on viimased neli matši kaotatud. Neli järjestikkust kaotust on ka nende ajaloo negatiivse rekordi kordamine – sama juhtus 1986-1990.

Nemad vajavad edasipääsuks, et Rootsi kaotaks Mehhikole ja ise tuleb võita Saksamaad vähemalt kahe väravaga – siis oldaks kindlasti edasi. Juhtub Lõuna-Korea võitma sakslasi ühe väravaga, võiks sellestki piisata teisena lõpetamiseks, kuid seda vaid juhul, kui Rootsi kaotab rohkem kui kahe tabamusega või lööb üheväravalises kaotuses Lõuna-Koreast vähem väravaid.

Rasket ülesannet tuleb lahendada ilma meeskonna kapteni Ki Sung Yuengita, keda vaevab jalavigastus.

Korea ja Saksamaa on varasemalt kohtunud kolmel korral. Kaks võitu kuulusid sakslastele, sealjuures tulid need (3:2 ja 1:0) varasemates MM-matšides. Viimase mängu, 2004. aasta maavõistluse, võitis aga 3:1 Lõuna-Korea.

Lõuna-Korea sel MMil:

Mängud: 0:1 Rootsi, 1:2 Mehhiko

Väravalööjad: 1 – Son Heung Min

Kollased kaardid: 1 – Jung Woo Young, Kim Young Gwon, Lee Yong, Lee Seung Woo, Kim Shin Wook, Hwang Hee Chan

Saksamaa sel MMil:

Mängud: 0:1 Mehhiko, 2:1 Rootsi

Väravalööjad: 1 – Marco Reus, Toni Kroos

Kollased kaardid: 2 – Jerome Boateng, 1 – Mats Hummels, Thomas Müller

Punased kaardid: 1 – Jerome Boateng (MÄNGUKEELD)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles