Statistikapomm: Brasiilia ei saa veel endale pingelangust lubada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Võit on võit – tulgu see siis kasvõi kahest üleminutite väravast Kostariikale. Just nõnda kerkis Brasiilia sel MMil nelja punkti peale ehk täna vajatakse Serbia vastu edasipääsu kindlustamiseks vähemalt viiki. Kergelt neile miskit ei tule, sest serblased teavad, et neid päästab tõenäoliselt vaid võit.

Serbia oleks võidu korral kindlasti kaheksandikfinaalis. Viigi puhul vajavad serblased, et Šveits kaotaks Kostariikale vähemalt kahe väravaga või nad ise peavad lööma viimases mängus kaks väravat rohkem kui šveitslased.

Serbia võtmemängijaks selles kohtumises on Aleksandar Mitrovic, kes on viimases 15 algkoosseisu kuulutud Serbia mängus olnud osaline ka 15 väravas lüües ise 13 ja andes söödu veel kahele.

Mitrovici värav Šveitsi vastu oli esimene, mis Serbia koondis on MMidel peaga löönud.

Mitrovici jaoks on 2018 olnud väga resultatiivne – selle aastanumbri sees on mees 26 mängus klubi ja koondise eest löönud kokku 18 väravat.

Brasiiliale jaoks piisab edasipääsu kindlustamiseks viigist. Kaotuse korral peab kaotama ka Šveits, sealjuures on Brasiilial nende vastu väravate vahes ühetabamuseline eelis (Brasiilial 3 löödud, 1 sisse lastud, Šveitsil 3-2).

Mäng Kostariikaga oli Brasiiliale esimene kord, kui normaalaja üleminutitel kaks korda skooriti.

Brasiilia pallivaldamine – 71,7 protsenti – oli nende MMide absoluutne rekord.

Philippe Coutinho lõi Brasiilia eest kolm järjestikkust väravat, mis oli pikim vastav seeria pärast 2014. Aaasta oktoobrit-novembrit, mil Neymar oli vastutav järjest viie Brasiilia tabamuse eest.

Üldse tegi Coutinho mängus Kostariikaga kuus pealelööki ja lõi kuus võimalust kolleegidele. Viimati oli mõni brasiillane MMil nõnda aktiivne 2010, mil Robinho lõi mängus Põhja-Koreaga kokku 13 väravavõimalust.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Gabriel Jesus oli mängus Kostariikaga 21 aastat ja 80 päeva noor, mis tegi temast Coutinho tabamusele antud resultatiivse sööduga selle MMi noorima väravasööduandja. Neli aastat tagasi oli läks noorima söötjana tabelisse kirja hollandlane Memphis Depay, kes oli Austraalia vastu antud söödu ajal 20 aastat ja 125 päeva vana.

Neymari kergenduspisarad Kostariika vastu tähendasid ühtlasi seda, et temast sai 56 väravaga Brasiilia koondise ajaloo resultatiivsuselt kolmas mängija – PSG täht kerkis mööda Romariost. Neymarist ees on veel kaks legendaarset mängumeest – Ronaldo lõi Brasiilia särgis 62, Pele 77 väravat.

Ründetuus on viimases 17 mängus Brasiilia koondise eest olnud osaline 18 värava sünnis lüües ise 10 ja andes söödu veel kaheksale.

Mitu väravat lüüakse esimesel poolajal? Leia tõenäosused siit!

Neymari tabamus 97. minutil, täpsemalt 96.49, oli Brasiilia hiliseim värav MMide normaalajal.

Serbia ja Brasiilia on varasemalt kohtunud vaid korra, kui 2014 toimunud maavõistluse võitis Fredi väravast 1:0 Brasiilia. Vanadel headel aegadel madistas Brasiilia aga ohtralt Jugoslaaviaga ning neist mängudest sündis sambamaale kaheksa võitu, seitse viiki ning kaks kaotust.

Serbia sel MMil:

Mängud: 1:0 Kostariika, 1:2 Šveits

Väravalööjad: 1 – Aleksandar Kolarov, Aleksandar Mitrovic

Kollased kaardid: 1 – Branislav Ivanovic, Nemajna Matic, Sergej Milinkovic-Savic, Luka Milivojevic, Aleksandar Mitrovic, Aleksandar Prijovic

Brasiilia sel MMil:

Mängud: 1:1 Šveits, 2:0 Kostariika

Väravad: 2 – Philippe Coutinho, 1 – Neymar

Kollased kaardid:1 – Casemiro, Philippe Coutinho, Neymar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles