Rally Estoniaks valmistuv tippsõitja: Eesti armastab rallit!

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hyundai viimase meeskonnaliikmena testis täna oma i20 masinat Võrumaa teedel Hayden Paddon. Paddonil seisab 13. juulil ees ka teine proovikivi - osaleda Rally Estonial. 

Paddoni sõnul on Toyotal sõitva Ott Tänaku alistamine Rally Estonial keeruline ülesanne ning ta ei võtagi seda kui eesmärki omaette. 

«Muidugi proovime seda teha, aga Otti on koduradadel raske võita. Kasutame Rally Estoniat eelkõige testi eesmärgil ning me ei sea võitu eesmärgiks. Proovime rallil kindlasti erinevaid asju, mis hiljem Soome rallil kasulik oleks. Aga mõistagi ootan seda rallit huviga ning loodan, et palju fänne tuleb raja äärde.»

Mis oli Paddoni jaoks tänase testipäeva eesmärk? «Peamiselt informatsiooni kogumine. Arendame ka mõningaid asju ja katsetame seadistust, aga pigem keskendusimegi raja infole. Mulle meeldivad need looklevad teed.»

Hayden Paddon testimas
Hayden Paddon testimas Foto: /

Paddoni sõnul on ta avastanud, et eestlased on rallirahvas. «Ükskõik, kus Ott võistleb, näen alati palju eestlasi teda raja ääres toetamas.  Eesti armastab rallit! Muidugi, kui siin oleks MM-ralli, oleks see kindlasti tore. Aga see on keeruline, sest paljud riigid tahavad MM-sarja korraldusõigust endale saada.»

Paddoni ja paljude teiste tippsõitjate arvamusi saad vaadata laupäeval Postimehe ja Kanal 12 eetrist olevast erisaatest «Rally Estonia läbi aegade».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles