Viis põnevat fakti Brasiilia veenvast võidust ning Costa Rica toredast viigipunktist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thiago Silva
Thiago Silva Foto: Denis Tyrin / Denis Tyrin/TASS

E-alagrupi viimased mängud lõppesid Brasiilia 2:0 võiduga Brasiilia üle ning Šveitsi ja Costa Rica 2:2 viigiga. Otsisime mänguõhtu kohta välja viis põnevat fakti, mille nüüd teieni toome.

1) Brasiilia on alagrupist edasi pääsenud juba 13 järjestikusel finaalturniiril. Nende seeria ulatub tagasi 1970. aastasse.

2) Sel MM-finaalturniiril on löödud juba kaheksa omaväravat. Täna löödi neid kaks - mehhiklase Edson Álvarezi omavärav oli seitsmes, Šveitsi väravavahi Yann Sommeri oma kaheksas. Sommer on sealjuures kolmas väravavaht, kes MMil omavärava on löönud. Andoni Zubizarreta tegi seda 1998. ning Noel Valladares 2014. aastal.

3) Costa Rica oli enne tänast ainukene meeskond, kes tänavusel MM-finaalturniiril skoori polnud teinud. Kendall Waston 56. minuti tabamus Šveitsi vastu tähendas aga seda, et kõik 32 MMil osalenud koondist on löönud vähemalt ühe värava.

4) Viimases 18 koondisemängus on Neymari osalusel löödud 19 väravat. Kümme on ta ise löönud, üheksale on ta väravasöödu andnud.

5) Thiago Silvast sai läbi aegade vanuselt teine MMil värava löönud jalgpallur. Silva oli mängupäeval 33 aasta ja 278 päeva vanune. Temast vanemana on värava löönud vaid Bebeto, kes lõi 34 aasta ja 137 päeva vanuselt 1998. aastal värava Taanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles