Blogi: Eesti korvpallikoondis kaotas viimase veerandajaga Suurbritanniale (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman.
Rain Veideman. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti meeste korvpallikoondis alustas täna maailmameistrivõistluste valikmängude kolmandat mängudeakent Glasgows Suurbritannia vastu. Esimene veerandaeg võideti napilt 20:19, teiseks poolajaks juhiti lausa viie punktiga - 39:34. Kolmandal veerandajal lasti taas brittidel mängu tulla, ning viimasel veerandajal lasti britidel lõplikult eest minna. Mäng kaotati 74:65.

Kontrollmängudes kahel korral Soomele alla jäänud (69:76 ja 76:95) rahvusmeeskond sõitis Šotimaale ilma Kregor Hermetita, keda vaevab endiselt trennis saadud reielihase venitus. 

Hermet sõnas eile Basket.ee-le, et jalg teeb endiselt häda ning sajaprotsendiliselt mees hetkel treenida ei saa. Maavõistlusmängudest põhjanaabritega tervislikel põhjustel eemale jäänud Janari Jõesaar on tänaseks taas mänguvormis ja valmis väljakule astuma. 

Rahvusmeeskonna debütant Kaspar Treier muljetas neljapäeva varahommikul tund enne väljalendu: «Otsest närvi veel sees ei ole ja tunne on nagu igal teisel päeval. Kahtlustan, et homme hommikul lööb ikka väikese värina sisse.» 

Enda teist MM-valikmängude tsüklit alustav Kristian Kullamäe lisas: «Neil peaks olema eesliinis päris head mängijad. Oleme rosteriga tutvunud, kuid paljud mängijad on minu jaoks tundmatud. Saab näha, kuidas võõral väljakul hakkame saame.»

Mängujuht Rait-Riivo Laane hinnangul saab homne mäng olema seniste valikmängude üks raskemaid. «Kreeka on edasipääsu kindlustanud, mistõttu võivad nad esmaspäevasele mängule tulla tavapärasest väiksema motivatsiooniga. Suurbritannia on seni vaid kaotusi tunnistanud ja nende võidunälg koduväljakul on kindlasti väga suur. Peame reedel Glasgows näitama enda parimat mängu.» 

Eesti koondis mängib homme koosseisus: 

#2 Sander Raieste 203 cm, Pos 2.3

#4 Rain Veideman 194cm, pos 1,2 (C)

#5 Rait-Riivo Laane 182cm, Pos 1

#8 Kaspar Treier 203 cm, Pos 2,3

#11 Siim-Sander Vene 204cm, Pos 3,4

#15 Maik-Kalev Kotsar 212cm, Pos 5

#20 Rauno Nurger 208cm, Pos 5

#21 Martin Dorbek, 194cm, Pos 2

#23 Janari Jõesaar, 199cm, Pos 2,3

#33 Kristjan Kitsing, 206cm, Pos 4, 5

#40 Martin Paasoja, 192cm, Pos 2

#77 Kristian Kullamäe, 194cm, Pos 1, 2

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles