Serena Williams läks tema koju tunginud dopinguküttidega pahuksisse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams
Serena Williams Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Äsja Wimbledoni tenniseturniiriks 25. asetuse saanud Serena Williams (WTA 183.) väidab, et dopingukütid kiusavad teda – pärast emapuhkuselt naasmist on teda tänavu testitud juba viiel korral. Enim ajab ameeriklannat närvi aga vahejuhtum, mis leidis aset 14. juunil.

Kell 8.30 hommikul heliseb Williamsi Floridas asuva maja uksekell. Williamsit ennast pole kodus, kuid tema assistent teeb ukse lahti. Ukse taga on USA antidopinguagentuuri ametnik. Assistent lubab dopinguküti majja ning too jääb sinna kauaks: ta ei nõustu lahkuma enne kui Williams on proovi andnud. Lõpuks ta siiski leebub ja lahkub, proov jääb andmata.

Williams jõuab koju ning on püha viha täis. Ta võtab telefoni ja helistab WTA tegevjuhile Steve Simonile ning ütleb, et teda kiusatakse. «Sain Serenalt sõnumi ning helistasin talle tagasi. Ta jagas minuga oma muret. Rääkisin seejärel ka Travisega (USADA juhi Travis Tygartiga- toim) ja ütlesin, et ta võiks Serenale helistada. Ta lubas seda teha,» sõnas Simon Deadspinile.

Mis lõpuks jutuajamise sisu oli, on täpselt teadmata, ent USADA pressiülema Brad Horni sõnul on olukord lahendatud. «Serena on olnud meie programmi suhtes toetav. Nagu meie koduleheküljel on kirjas, on Serenat 2018. aastal testitud USADA poolt viiel korral ning ta on kõik edukalt läbinud. Meie hiljutine vestlus oli hea, sama hea nagu eelmistel kordadel.»

Ometi ei saa Williams aru, miks teda nii tihti kontrollitakse. Maikuus postitas ta Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste aegu oma Twitteri kontole kurva sõnumi, kus tõdes, et teda kontrollitakse igal nädalal kaks korda. 

Horn aga kinnitab, et nii tihe proovide võtmine on täiesti tavaline ning Williamsit ei kahtlusta keegi. «Absoluutselt mitte,» vastas Horn. Aga ehk on nii tihe testimine ebaaus? «Me ei teeks kunagi proove ebaõiglaselt. Ja kui sportlastel on muresid, oleme alati valmis seda nendega arutama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles