Blogi ja galerii: Uruguay kukutas Euroopa meistri ja jätkab võidumarssi (15)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste kaheksandikfinaalis alistas Uruguay valitseva Euroopa meistri Portugali 2:1 ning kohtub veerandfinaalis Prantsusmaaga.

Kohtumist asus juhtima Uruguay, kui seitsmendal minutil lõi meisterlikult õlaga värava Edinson Cavani. Mängu 55. minutil tõi Portugali poolelt viigi tabloole Pepe. Kusjuures, tegu oli selle MM-finaalturniiri esimese palliga, mille väravavaht Fernando Muslera enda selja tagant välja pidi korjama.

Uruguay sündis kohtumise 62. minutil, kui mängu teise värava lõi Cavani. Paraku lõppes Cavani jaoks mäng 74. minutil, kui ta Cristiano Ronaldo abiga väljakult minema lonkas. 

Veerandfinaalis kohtub Uruguay Prantsusmaaga, kes alistas täna 4:3 Argentina. 

Tänane jalgpallipäev pakkus meile kahe mängu peale kokku kümme väravat. Rohkem on väljalangemismängude faasis ühe päevaga löödud vaid 1970. aastal, kui kahe poolfinaali peale löödi 11 väravat.

Enne mängu:

Portugali koondise selle turniiri võtmeküsimus on selles, kuidas mängib Cristiano Ronaldo. Kolme mänguga on Ronaldo löönud neli väravat, kusjuures esimeses mängus Hispaania vastu lõi ründaja kübaratriki. Portugal sai alagrupis viie punktiga Hispaania järel teise koha.

Uruguay koondise mäng on samuti üles ehitatud tähtründajate peale. Luis Suarez ja Edinson Cavani on mõlemad sellise kaliibriga mängijad, et väravaid oodatakse neilt igas mängus. Suarez on sellel turniiril löönud seni kaks väravat, Cavani ühe. Alagrupist saadi edasi kindlalt, kui võideti kõik vastased ja koguti 9 punkti. Lisaks hoiti oma värav puhtana.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles