Martin Rump noppis Blancpain GT Asia sarjas esimese üldvõidu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Sutton Images

Suzuka ringrajal Jaapanis oli täna Blancpain GT Asia sarjas töökas päev, sest sõideti kvalifikatsioonsõidud ja sarja viies etapp. Absolute Racingu tiimi Audi R8-l kihutav Martin Rump lõpetas päeva kokkuvõttes poodiumi kõrgeimal astmel.

Kuulsal Suzuka ringrajal Jaapanis oli täna Blancpain GT Asia sarjas töökas päev, sest sõideti kvalifikatsioonsõidud ja sarja viies etapp. Kvalifikatsioonisõidu võitnud Rump startis esikohalt. Kuigi stardis oli eestlane sunnitud ühe koha loovutama, kontrollis Rump siiski võistluste käiku.

Näidates head tempot, tõusis Rumbi ja Franky Chengi Audi nr 3 juba enne hilist boksipeatust taas esikohale. Eestlase sõidupartner Cheng tegi samuti tugeva soorituse, edestades siiski Porsche paari Sandy Stuvik - Shae Davies finišis vaid 0,87 sekundiga.

«See võit oli juba kaua õhus. Mullu ei suutnud ma ebaõnne tõttu alati oma kiirust näidata, aga teadsin, et koos Frankyga suudame midagi korda saata,» lausus Rump sarja kodulehele. «Oleme teinud hooajale stabiilse alguse ja hea on võiduarve avada. Nägin stardis, et Dennis Lind tuleb vasakult ja jätsin talle ruumi. Seejärel keskendusin tal kannul püsimisele, kuna teadsin, et edukaristus (sarjas kasutatakse sõitjate võrdsustamiseks kohustuslikku boksipeatust - toim) mängib meie kasuks,» selgitas Rump.

Rumbi ja Chengi üldvõit tõstis nad Blancpain Asia sarja üldtabelis teisele kohale. Sarja kuues etapp sõidetakse homme.

Martin Rump ja Franky Cheng Suzuka etapi poodiumi kõrgeimal astmel.
Martin Rump ja Franky Cheng Suzuka etapi poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Blancpain Asia
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles