Neuville’i ja Tänaku kaardilugejaid seob vajalik abimees

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Gilsoul
Nicolas Gilsoul Foto: Karli Saul / SCANPIX

Autoralli MM-sarja üldliidri Thierry Neuville’i kaardilugeja Nicolas Gilsoul sõnas Postimehele, et Eestimaa teedel mööda saadetud testipäev kulges viperusteta ning see oli hea ettevalmistus Soome ralliks.

«Tähtis on hea tunnetuse saavutamine. Teeme kogu aeg palju muudatusi, nii et tähtsam on tunnetamine ning õige seadistuse leidmine.»

Belglase kinnitusel ollakse tihedas kontaktis ka eestlastega, eriti Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveojaga.

«Me oleme päris head sõbrad. Kasutame samu kellasid ning ma arvan, et ta on väga õnnelik, et uus mudel tuli just välja. Kui ma õigesti mäletan, siis ta võitis isegi Argentina ralli tänu kellale,» meenutas ta.

Nicolas Gilsouli kell
Nicolas Gilsouli kell Foto: Karli Saul / SCANPIX

Tõepoolest – Järveoja rääkis Argentina ralli pressikonverentsil, et kuigi ta pole väga ebausklik, on ta avastanud rallivõitude puhul ühe huvitava seaduspära.

«Viimaselt katselt tagasi tulles ütlesin Otile, et ma ostsin selle ralli jaoks uue kella. Nii tegin ka Sardiinias ja Saksamaal (kus tulid rallipaari eelmised võidud – toim), nii et võib-olla peaksin ka järgmiseks ralliks uue kella ostma. See on kallis ebausk.»

Gilsouli sõnul on rallisõitjad ja nende kaardilugejad ühtehoidev perekond. «Isegi siis kui rajal oleme konkurendid, oleme kõik head sõbrad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles