Blogi ja galerii: Venemaa lõi penaltiseerias Hispaaniat ja pääses MMil veerandfinaali! (31)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli MMil selgus Prantsusmaa ja Uruguai järel kolmas veerandfinalist, kui korraldajamaa Venemaa alistas Moskvas pärast 1:1 seisul lõppenud normaal- ja lisaaega penaltiseerias 4:3 Hispaania.

Hispaania asus mängu juhtima juba 12. minutil, kui Venemaa koondise kogenuim liige, 38-aastane keskkaitsja Sergei Ignaševitš võitles tsenderduse ajal värava ees Sergio Ramosega ja suunas kukkumise pealt palli õnnetult kannaga oma väravasse.

Järgnevad paarkümmend minutit kulges mäng Hispaania täielikul kontrollimisel, kuni Ramos 40. minutil palli oma karistusalas käega mängis. Penalti realiseeris kindlalt Artjom Dzjuba, kellele tabamus oli MMi kolmandaks.

Kuna teisel poolajal ja lisaajal väravaid ei löödud, ootasid ees penaltid. Venelaste kangelaseks kerkis väravavaht Igor Akinfejev, kes tõrjus nii Koke kui Diago Aspase löögi ja viis võõrustajad seeria 4:3 võiduga kaheksa parema sekka. Venelastest olid täpsed kõik neli löögi sooritada teha saanud meest: Fjodor Smolov, Sergei Ignaševitš, Aleksandr Golovin ja Denis Tšerõšev.

Tagasi üles