Grupisõidu Eesti meister Räim: need olid karjääri raskeimad Eesti meistrivõistlused

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mihkel Räim (Israel Cycling Academy) tuli Eesti meistriks meeste jalgratta grupisõidus ajaga  3:44.46, edestades tihedas lõpuheitluses teiseks jäänud Gert Jõeäärt. Räim sõnas, et tegu oli viimaste aastate raskeima jõuprooviga kodumaal.

Keerulistes oludes sõidetud võistluse võitis Räim Gert Jõeääre ja Karl Patrick Lauki ees. «Täna oli veidi teistsugune sõit kui eelnevatel aastatel. Grupp tuli mitu korda kokku ja läks siis jälle lahku. Need olid ühed raskemad Eesti meistrivõistlused,» ütles Räim.

Väleda sprindijala poolest tuntud Räim ei soovinud täna asja lõpusirgele jätta, sest: «Tahtsin näidata, et ma ei oota ainult finišilahendust, vaid suudan ka muud moodi sõita.»

Tänavusi Eesti meistrivõistlusi jääb iseloomustama vihm, tuul ning külm ilm. Räime sõnul andsid keerulised olud eriti tunda 165 km pikkuse võistluse viimasel ringil. «Viimasel ringil võtsime veidi rahulikumalt ning pulss langes. Tänu sellele hakkas ikka päris külm. Kompuuter näitas seitse kraadi, see ei ole päris normlaane.»

Oma arenguga on Räim 24-aastane Räim suures plaanis rahul. Vahepealsed aastad, mil tulemused ülesmäge ei läinud, aitasid tal areneda psühholoogiliselt. «Vahepeal tuleb koha peal seista, et aru saada, kuidas edasi areneda. Need kaks aastat, kus ma võib-olla nii palju ei arenenud, aitasid mind kõvasti psühholoogiliselt.»

Küsimusele, millal teda kõige kõrgema kategooria tiimis sõitmas näeb, vastas saarlane: «Ma ei oksa öelda. Tänapäeval polegi sel nii palju vahet, sest uusi rattasõite on palju juurde tulnud. Struktuur on jalgrattaspordis veidi muutunud. Aga siht Pro tiimi jõuda on olemas. Aga minu eesmärk pole seal lihtsalt olla. Olen pigem madalama kategooria tiimis ja liider.»

Neljadaks tuli Norman Vahtra, kes kaotas Räimele 43 sekundit. Rein Taaramäe lõpetas sel aastal viiendana, kaotust kogunes 51 sekundit. Kuues oli Steven Kalf (+2.27), seitsmes Aksel Nõmmela (+2.27) ja kaheksas Risto Raid (+2.27).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles