LeBron Jamesist saab hiigelsumma eest Los Angeles Lakersi mängija

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryanti jälgedes: LeBron James tõmbab selga Los Angeles Lakersi särgi.
Kobe Bryanti jälgedes: LeBron James tõmbab selga Los Angeles Lakersi särgi. Foto: USA Today Sports / Scanpix

NBA korvpallitäht LeBron James teatas ametlikult, et hakkab uuel hooajal mängima Los Angeles Lakersis.

James sõlmib Lakersiga nelja aasta pikkuse lepingu, mis on väärt 153,3 miljonit dollarit. Uudise tegi teatavaks Jamesi esindav agentuur Klutch Sports Group.

Tegu on pikima lepinguga, mille James on sõlminud pärast 2010. aastat, kui ta lõi kuueks aastaks käed Miami Heatiga. Lõpuks mängis Clevelandist Miamisse siirdunud James Heati eest neli hooaega ja võitis kaks meistritiitlit, enne kui siirdus 2014. aastal tagasi Cavaliersi.

Neljal viimasel hooajal on James vedanud Cavaliersi NBA finaali, kuid võita on tal õnnestunud seal vaid 2016. aastal. Kui James peaks saama Lakersis oma neljanda meistrisõrmuse, tõuseks ta ühele pulgale Robert Horry (Rockets, Lakers, Spurs) ja John Salleyga (Pistons, Bulls, Lakers), kes on ainsate mängijatena suutnud tulla meistriks kolme eri võistkonnaga.

James on valitud neli korda NBA parimaks mängijaks ja 14 korda Tähtede mängule. Parima mängija tiitli võitis ta kaks korda nii Cavaliersi kui ka Lakersiga, kolme eri tiimi eest pole MVPks aga iial kroonitud mitte ühtegi mängijat mitte üheski USA profiliigas.

Lõppenud hooajal mängis James Cavaliersi eest oma 15-aastase karjääri jooksul esmakordselt kõigis 82s põhihooaja mängus ning kerkis hoolimata 0:4 Golden State Warriorsile kaotatud finaalist keskmiselt 34,0 punktiga play-off'ide resultatiivseimaks mängijaks. Ühtlasi on tegu esimese korraga NBA ajaloos, kui play-off'i skoorikuningas uueks hooajaks klubi vahetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles