Salah sõlmis Liverpooliga «varguskindla» lepingu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Salah.
Mohamed Salah. Foto: Peter Byrne / PA Wire/PA Images /Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubi teatas, et klubi suurim täht Mohamed Salah sõlmis nendega uue viie aasta pikkuse lepingu. Kohalike ajakirjanike teatel on selle juures üks huvitav ja mõnevõrra ootamatu nüanss.

Aasta eest AS Romast saabunud Salahi uus leping kehtib 2023. aastani ning ta hakkab sellega teenima hinnanguliselt 180 000 naela nädalas. Egiptlane lõi lõppenud hooajal Liverpooli särgis 52 mänguga 44 väravat ning püstitas 32 liigaväravaga 38-mängulise hooaja rekordi. Loomulikult teenis Salah selle eest ka parima väravalööja kuldse saapa. Liverpooli ajaloos on enamat suutnud vaid hooajaga 47 väravat löönud Ian Rush.

Nii kaasmängijad kui ka ajakirjanikud nimetasid egiptlase hooaja parimaks mängijaks. Samuti sai temast esimene mees, kes on noppinud hooaja jooksul koguni kolm kuu parima mängija auhinda. Egiptuse koondise MMile aidanud Salah krooniti selle eest ka Aafrika aasta mängijaks.

Seejuures puudub tema uuest lepingust Liverpooli ajakirjanike väitel väljaostuklausel, mis tänapäeval tähtmängijate lepingute puhul pigem reegliks saanud. Selle puudumine tähendab, et kui näiteks mõni Hispaania tippklubi soovib egiptlast endale, pole neil võimalik eeldada, et kindla rahasumma väljakäimise korral Salah ka nende juurde kolib.

«See näitab väga selgelt kahte asja – tema usku Liverpooli ja meie usku temasse,» lausus peatreener Jürgen Klopp klubi kodulehele. «Kui Mo sugune mängija ütleb, et see koht on nüüd minu kodu, annab see väga selge sõnumi. Tema puhul tuleb meeles pidada, et ta ei pea ennast iial meeskonnast ega ühestki kaaslasest tähtsamaks. Just tänu sellele oli tema hooaeg niivõrd edukas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles