Eesti eksperdid Meistrite liiga finaalist: Barcelona asub dikteerima

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona mängijad Lionel Messi (vasakul) ja Daniel Alves.
FC Barcelona mängijad Lionel Messi (vasakul) ja Daniel Alves. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallispetsialistid usuvad pigem, et laupäevase Meistrite liiga finaali võidab FC Barcelona. Ometi nähakse ka Manchester Unitedil oma võimalust.

Martin Reim

Eesti jalgpallimeistri FC Flora peatreener

Kerge soosik, ütleme suhtega 60-40 on puhtalt meisterlikkuse pealt ehk Barcelona. Kui nad ka oma võimalused ära realiseeriks. Samas on ManU üks väheseid võistkondi, kes Barcelona vastu hästi võiks mängida. Neil on ees kiired ründajad ja tugev võitlusvaim. Ilmselt Barcelona hakkab või vähemalt tahab hakata seda mängu dikteerima, kuid ManU kaitse on piisavalt tugev ka kontrarünnakud piisavalt ohtlikud. ManU on lisaks suurte mängude meeskond ning mäng toimub Inglismaal. Pealegi võib alati sattuda ühel meeskonnal kehv päev. Finaalis peetakse ainult üks mäng, siin vigade parandusi teha ei saa. Kui ManU kiire eduseisu saavutab, võib Barcelona mäng takerduda.

 

Gert Kams

Eesti jalgpallikoondislane

Mulle Barcelona meeldib ja kui nad mängivad samasugust mängu, nagu oleme harjunud nägema, siis läheb ManU-l ikka väga raskeks. Midagi ei ole teha, Barcelona mäng on nagu teiselt planeedilt. Kindlasti on aga ka ManU-l oma võimalus, kui nad mängivad hoolikalt kaitses ja resultatiivselt standardolukordades. Palju oleneb ka sellest, kuidas Messi (Lionel) kinni saadakse. Barcelona hakkab küll palli valdama, kuid ma ei usu, et ManU kaitses ainult istub.

 

Aavo Sarap

Soome jalgpalliklubi IF Gnistani peatreener

Usun, et soosik on Barcelona, kuid eelkõige loodan, et tuleks hea mäng ja ManU ei läheks umbkaitsesse istuma. Loodan, et ManU üritab ja kuna mäng peetakse Inglismaal, siis umbkaitses istudes hakkaks neid saatma vilekoor. Publik ei suudaks ainult oma kastis istumisega leppida. ManuU on tegelikult harjunud ründavalt mängima ja meeskonna loomust on paari nädalaga raske muuta, mistõttu usungi, et nad ainult oma poolel istuda ei kavatse. Sellega kaasneb oht muidugi, et nende enda värav lüüakse täis.

 

Tarmo Neemelo

Endine Eesti koondislane, Nõmme Kalju ründaja

Selget soosikut finaalis kindlasti pole, kuid kuna kohtumine on Inglismaal, siis annaksin väikse eelise pigem ManU-le. Pealegi on nad viimasel ajal päris heas hoos, samas on ka Barcelona vormis. Ise pakun, et ei tule väga palju väravaid – üks-kaks tabamust saavad otsustavaks. Mõlemale meeldib küll rünnata, kuid ilmselt hakkab Barcelona mängu dikteerima ja ManU panustab kontrarünnakutele. Kontrates on ManU väga tugev, tihti võivad ainult mõne sööduga väravani jõuda.

 

Aivar Kuusmaa

Korvpallitreener ja jalgpallifänn

Pole otseselt kellegi poolt, aga sümpatiseerivad mõlemad. Peaasi, et näeksime ilusat ründavat jalgpalli. Kohtumine võiks tulla pikk. Miks mitte, et võitja võiks otsustada penaltid. Et mäng toimub Inglismaal, võiks soosikuks pidada justkui Manchester Unitedit, samas tehnilise poole pealt on Barcelona üle. Räägitakse, et finaalid pole tihtipeale ilusad ja esimesed 45 minutit mõlemad meeskonnad passivad, kuid ise loodan ja usun, et mõlemad lähevad ründama ja näeme rohkem kui kolme väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles