Puhas poiss: Froome pääses dopingusüüst ja võib Touril startida (2)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) teatas, et on loobunud süüdistustest Tour de France'i neljakordse võitja Chris Froome'i vastu. See tähendab, et britt saab tänavusel Touril startida.

Froome'i organismist leiti lubatust suuremas koguses Salbutamoli nimelist astmaravimit. Koostöös UCI-ga Froome'i juhtumit uurinud Rahvusvaheline Antidopingu Agentuur (WADA) tunnistas aga lõpuks, et rikkumist polnud.

«Tunnen suurt kergendust, viimased üheksa kuud on olnud rasked. Aitäh kõigile, kes minusse uskusid ja mind toetasid,» sõnas Froome Twitteris. «Kui ütlesin, et ma ei häbistaks kunagi võitjasärki ning lubasin tagada, et minu tulemused jäävad püsima, mõtlesin seda tõsiselt. Ma ei kahelnud kordagi, et mind õigeks mõistetakse: sel lihtsal põhjusel, et ma pole mitte midagi valesti teinud.»

33-aastane Froome on võitnud kolm viimast Tour de France'i ning võidutses ka 2013. aastal. Lisaks võitis ta mullu Vuelta ja tänavu Giro d'Italia, kerkides pärast 1983. aastat ja Bernard Hinault'd esimeseks meheks, kes hoiab üheaegselt enda käes kõigi kolme suurturniiri võitja tiitlit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles