Blogi ja galerii: Belgia uputas viimase rünnakuga jaapanlased pisaraisse (12)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste kaheksandikfinaalis alistas Belgia kaheväravalisest kaotusseisust 3:2 Jaapani. Belglaste võiduvärav sündis mängu viimase rünnakuga. 

Kohtumise tähtsaimad sündmused leidsid aset teisel poolajal. Kohe poolajapausilt naastes šokeeris Jaapan Belgiat kahe väravaga. Esmalt oli 48. minutil täpne Genki Haraguchi, neli minutit hiljem viis Jaapani 2:0 juhtima Takashi Inui.

Belgia seisis seejärel silmitsi raske katsumusega, sest viimati suutis MMil play-offis kaheväravalisest kaotusseisust välja tulla Saksamaa ning seda 1970. aastal Inglismaa vastu.

Belgia imeline tagasitulek algas 69. minutil, kui Jan Vertonghen kasutas oskuslikult ära Jaapani väravavahi Eiji Kawashima eksimuse mängu lugemisel ning lõi palli peaga kõrge kaarega tagumisse posti. 74. minutil tõi viigi tabloole vahetusest sekkunud Marouane Fellaini, kes lõi 2:2 viigivärava peaga.

Mängu võiduvärav sündis kohtumise viimase rünnakuga. Belgia väravavaht Thibaut Courtois püüdis Jaapani nurgalöögi kinni, avas kiiresti mängu ning Belgia kiirrünnaku lõpetas väravaga samuti vahetusest sekkunud Nacer Chadli.

Veerandfinaalis mängib kohtub Belgia Brasiiliaga, kes alistas 2:0 Mehhiko.

Belgia meeskonda vaadati juba kaks aastat tagasi EMil kui potentsiaalset tiitlikanditaati, kuid sel hetkel olid meeskonna staarid veel liiga noored ja kogenematud ning piirduti veerandfinaaliga. Nüüd on mängijad saanud vanemateks ja kogemusi on samuti juurde tulnud, mis väljendub ka siiani mängitud mängude tulemustes: alagrupp võideti täiseduga, kusjuures väravate vahe oli muljetavaldav 9:2.

Jaapani jaoks oli juba kaheksandikfinaali jõudmine suur kordaminek, kuid kindlasti unistatakse veerandfinaalist. Alagrupist, kus olid peale Jaapani veel Senegal, Kolumbia ja Poola, saadi ülinapilt teisena edasi. Nimelt koguti Senegaliga võrdselt neli punkti, omavaheline mäng jäi 2:2 viiki ja ka väravate vahe oli meeskondadel sama. Nii said otsustavaks turniiri jooksul teenitud kollased kaardid, mida Jaapan oli kogunud neli ja Senegal kuus. Selle tõttu tagasid edasipääsu jaapanlased.

Selle paari võitja vastane veerandfinaalis selgub paarist Brasiilia – Mehhiko, kes peavad oma kohtumise täna algusega kell 17.00.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles