Statistikapomm: kas penaltid tulevad juba esimeses mängus inglasi kimbutama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Jalgpalli MMi play-off. See saab tähendada vaid üht – Inglismaal räägitakse penaltite löömisest. Aga need on potentsiaalselt 120 mänguminuti kaugusel. Jalgpalli sünnimaal loodetakse, et Kolumbiaga tehakse sotid varem selgeks ja nad ei pea katsetama, kas 11 meetri needus toimib jätkuvalt.

James Rodriguezilt oodatakse väravat – neli aastat tagasi lõid Müncheni Bayerni mängijad MMil kokku rekordilised 18 väravat. Tänavu on Saksamaa meisterklubi esindajad, sealjuures Poola koondises valikturniiri resultatiivseimaks mängijaks kerkinud Robert Lewandowski, skoorinud täpselt 0 korda. Rodriguezi šansse pärsib aga jalavigastus, mistõttu tuli viimases alagrupimängus platsilt lahkuda juba 31. minutil.

Jerry Mina on kahe väravaga hetkeseisuga Kolumbia koondise resultatiivseim mängija. Mees on võrku lükanud oma ainsad kaks lööki sel turniiril – mõlemad peaga.

Juan Quintero on sel turniiril resultatiivsuspunkti saanud kirja kõigis kolmes senises mängus lüües ühe värava ja andes kaks väravasöötu. Neli aastat tagasi suutis sama Rodriguez, kes lõi kolm väravat ja andis kaks söötu.

Kõige teravam mees Kolumbia koondises on Juan Cuadrado, kes on senise turniiri peale edukalt teinud kuus driblingut ja meelitanud vastastelt välja kokku 10 viga – mõlemad on Kolumbia koondise parimad näitajad. Lisaks skooris mees oma ainsa raamidesse läinud pealelöögiga.

Kolumbia on ainus koondis, kes suutis sel MMil alagrupist edasi jõuda pärast avamängu kaotust.

Harry Kane on MMil viibinud platsil vaid 153 mänguminutit, kuid juba on mees viie väravaga kerkinud Inglismaa koondise resultatiivsuselt teiseks jalgpalluriks. Rohkem on maailma suurimal vutiareenil jalgpalli sünnimaa eest värava löönud vaid Gary Lineker, kelle arvele jäi kokku 10 tabamust.

Kane jahib huvitavat rekordit – Kolumbiale löödud värav oleks talle kuues järjestikune mäng Inglismaa eest skoorida. Varasemalt on seda suutnud vaid Tommy Lawton ja aasta oli siis 1939.

Inglismaa koondis panustab jätkuvalt noortele. Algrivistus mängus Belgiaga – jah, ohtrate vahetustega, aga ikkagi märkimisväärne – oli keskmiselt 25 aastat ja 251 päeva noor. Ainus kord, kui inglased on MMil väljakule saatnud noorema koosseisu, oli 2002. aastal kohtumises Rootsiga (25 aastat ja 208 päeva). Toona polnud tegu aga mänguga, kus kõik juba otsustatud, vaid alagrupiturniiri esimese matšiga, mis lõppes 1:1 viigiga.

Trent Alexander-Arnoldist sai 19 aasta ja 264 päeva vanusena neljas teismeline, kes Inglismaa eest MMil algrivistuses väljakule jooksnud. Ülejäänud kolm olid Luke Shaw, Raheem Sterling ja 1998. aasta turniiril maailma ahhetama pannud Michael Owen.

Inglismaa on viimases kaheksas play-off-mängus MMil suutnud järgmisesse ringi edeneda vaid kahel korral – 2002 Taani ja 2006 Ecuadori alistamisega.

Samas on enamvähem alati play-offis värav löödud. Vaid korra on 18 matšis jäädud kuivale – 2006 lõppes veerandfinaal Portugaliga 0:0 viigiga ja nagu inglastele tavaks saanud, langeti penaltitega konkurentsist.

Tegu on kahe koondisega, kes on standardolukordadest löönud sel MMil juba ohtralt väravaid – Kolumbia oma viiest tabamusest kolm (kaks nurgalööki, üks karistuslöök), Inglismaa rekordiliselt kaheksast kuus.

Inglismaa ja Kolumbia on varasemalt kohtunud viiel korral ning viimased pole veel kunagi võidurõõmu maitsta saanud. Kahe viigi kõrval on kolm võitu kuulunud inglastele. Kord on meeskonnad kokku sattunud ka MMil: aasta oli 1998 ja alagrupis tegid inglased skooriga 2:0 sotid selgeks. Väravad lõid Darren Anderton ja David Beckham.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Kolumbia sel MMil:

Mängud: 1:2 Jaapan, 3:0 Poola, 1:0 Senegal

Väravalööjad:2 – Yerry Mina, 1 – Juan Cuadrado, Radamel Falcao, Juan Quintero

Kollased kaardid: 1 – Wilmar Barrios, Johan Mojica, James Rodriguez

Punased kaardid: 1 – Carlos Sanchez

Inglismaa sel MMil:

Mängud: 2:1 Tuneesia, 6:1 Panama, 0:1 Belgia

Väravalööjad: 5 – Harry Kane, 2 – John Stones, 1 – Jesse Lingard

Kollased kaardid: 1 – Ruben Loftus-Cheek, Kyle Walker

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles