Seitse põnevat fakti: mis arvestuses tõusis Brasiilia MMide edukaimaks riigiks? (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar esiplaanil.
Neymar esiplaanil. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

Jalgpalli maailmameistrivõistluste kaheksandikfinaalis alistas Brasiilia 2:0 Mehhiko. Ühtlasi tõusis Brasiilia täna MMide läbi aegade resultatiivseimaks koondiseks.

Neymar on MMidel löönud kokku nüüd kuus väravat. Tal vajas kuue väravani jõudmiseks 38 pealelööki. Messil läks kuue väravani jõudmiseks tarvis 67, Ronaldol 74 pealelööki.

Mehhiklane Rafael Marquez kuulus täna meeskonna algkoosseisu 39 aasta ja 139 päeva vanuselt. Temast vanemana on MMi väljakumängijana play-offides põhikoosseisu kuulunud vaid Stanley Matthews, kes esindas 39 aasta ja 145 päeva vanuselt 1954. aastal Inglismaad mängus Uruguayga.

Mehhiko on seitsmel viimasel MMil jõudnud kaheksandikfinaali, ent mitte kunagi veerandfinaali. Samal ajal on Brasiilia viimasel seitsmel MMil jõudnud alati vähemalt veerandfinaali (1994, 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 ja 2018).

Kuigi Mehhiko väravavaht Guillermo Ochoa pidi enda selja tagant välja korjama kaks palli, tegi ta täna kaheksa tõrjet. Ainus, kes sel MMil enamat suutnud, on tema ise. Seda mängus Saksamaaga, mil ta pareeris üheksa pealelööki.

Brasiilia on MMidel Mehhiko vastu teinud nüüd kokku viis nullimängu. Teisel kohal selle näitaja poolest on Saksamaa, kes pole USA-l ja Poolal lasknud endale kolmes MM-mängus ühtegi väravat lüüa.

Koos Neymari ja Firmino väravatega on Brasiilia MMidel löönud kokku 228 väravat. See teeb neist kõige resultatiivseima koondise, 226 väravaga on teisel kohal Saksamaa.

Neymar on sel MMil esikohal nii tehtud löökide (23), tehtud raamilöökide (12), tiimikaaslastele tekitatud väravavõimaluste (16) kui ka teenitud vigade (23) poolest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles