Chris Froome tunnistati süütuks (1)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome tunnistati dopingukahtlustest puhtaks ja ta saab laupäeval Tour de France’il startida.
Chris Froome tunnistati dopingukahtlustest puhtaks ja ta saab laupäeval Tour de France’il startida. Foto: Adam Davy

Võib ainult ette kujutada, milline šokk ja kaos oleks tabanud kergejõustikku, kui Usain Bolt andnuks positiivse dopinguproovi. Või kui tennises tõuseks tume vari Roger Federeri või Rafael Nadali kohale. Nad olid ja on suursaadikud, kelle isiklik renomee kujundab suuresti terve spordiala oma.

Eelnev on kirja pandud näitlikustamaks, millise valusa matsu sai niigi eelmise kahe aastakümne jooksul dopinguskandaalidest tohutult puretud jalgratta maanteesõit mullu 13. detsembril, kui Rahvusvaheline Jalgrattaspordiliit (UCI) avaldas, et üks Chris Froome’ilt Vuelta raames võetud proov sisaldas lubatust rohkem salbutamooli.

Eile teatas UCI, et loobub Froome’ile esitatud süüdistustest, sest pärast pikka konsulteerimist rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) spetsialistidega leiti, et erinevaid asjaolusid arvestades ei ole põhjust fikseerida «halba analüütilist leidu». Ametlikult on Froome nüüd süüst prii, aga kas ja millise pleki jätab juhtum tema mainele, selgub tulevikus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles