MMil mänginud jalgpallikoondislase isa võeti pantvangi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Mikel Obi
John Mikel Obi Foto: HENRY ROMERO / REUTERS

Nigeeria jalgpallikoondise kapteni John Mikel Obi isa võeti eelmisel nädalal pantvangi, kuid suudeti siiski hiljuti vabastada.

Obi isa Michael võeti relva ähvardusel pantvangi neljapäeval Enugus ning teda sunniti viis kilomeetrit paljajalu vihmas kõndima. Tema pojale teatati isa röövimisest neli tundi enne MM-kohtumist Argentinaga ning teatati, et Michaeli eest soovitakse lunaraha 10 miljonit nairat (28 000 dollarit –toim).

«Ma olin segaduses. Ma ei teadnud, mida teha, aga otsustasin, et ma ei saa  180 miljonit nigeerlast alt vedada. Pidin muremõtted oma peas välja lülitama ning eelkõige oma riiki esindama. Mulle öeldi, et nad tapavad mu isa, kui ma kellelegi sellest räägin,» rääkis Obi KweséESPN-ile.

«Ma ei tahtnud sellest treeneriga rääkida, sest ma ei tahtnud, et mu minu probleem segaks selise tähtsa mängu ajal teda või meeskonda. Nii palju kui ma ka ei tahtnud sellest treeneriga rääkida, ei suutnud ma seda teha.»

Täna teatas aga Nigeeria politsei, et Michael Obi on üles leitud ning pärast tulevahetust kurjategijatega ka elusalt kätte saadud. Isa oli läbi pekstud ning tal olid torkehaavad. 

Samas on siiani selgusetu, kas ja kuidas on seotud Michaeli pantvangi võtmine Nigeeria jalgpallikoondise tulemustega MMil. Nigeeria kaotas tol päeval Argentinale ning jäi MMil D-alagruppi pidama, jäädes Horvaatia ja Argentina järel kolme punktiga kolmandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles