Blogi ja galerii: Rootsi pääses õnneliku värava toel veerandfinaali (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste kaheksandikfinaalis alistas Rootsi 1:0 Šveitsi ning pääses veerandfinaali, kus kohtub Inglismaa – Kolumbia mängu võitjaga.

Väravateta lõppenud avapoolajal kontrollis mängu pigem Šveits, kuid paremad võimalused tekkisid rootslastel. Teisel poolajal enam nii palju väravamomente ei tekkinud, kuid sellest hoolimata suutis 66. minutil Emil Forsberg mänguskoori avada, kui tema pealelöök lendas Šveitsi kaitsja rikošetist õnnelikult väravasse. See oli Forsbergi esimene värav MMil, väravani jõudmiseks kulus tal 14 pealelööki.

Šveits suutis Rootsile küll surve peale panna, kuid nende mängujoonis oli üksluine. Rootslased ei lubanud neil väljaku keskelt läbi murda ning suunasid mängu äärtesse, kus aga Šveitsi mängijate tsenderdused trahvikastis omasid ei leidnud.

Mängu lisaminutitel õnnestus Rootsi ründajal Isaac Kiese Thelinil pääseda kontrarünnakusse ning Šveitsi kaitsja Michael Lang tõmbas ta karistusala joone lähistel maha, teenides punase kaardi. Kuigi esialgu näitas väljakukohtunik penaltit, siis VARist üle vaadates sai ta aru, et viga tehti väljaspool trahvikasti. See oli ka mängu viimane moment.

ENNE MÄNGU:

Šveits ja Rootsi pole finaalturniiridel kunagi omavahel kohtunud, kuid 27-st seni peetud omavahelisest mängust on mõlemad koondise võitnud kümme. Rootsil on täna aga pidupäev - tegu on rootslaste 50. MM-finaalturniiri kohtumisega.

Rootsi võitis F-alagrupi, kaotades küll Saksamaale 1:2, kuid alistades 1:0 Lõuna-Korea ja 3:0 Mehhiko. Šveits jäi Brasiilia järel E-alagrupis teiseks, viigistades 1:1 Brasiiliaga ning 2:2 Costa Ricaga ja võites 2:1 Serbiat.

Viimati pääses Šveits veerandfinaali 1954. aastal, Rootsi on olnud vähe edukam: 1994. aastal saadi kolmas koht. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles